În ciuda zvonurilor apărute în ultima perioadă despre o eventuală retragere a solistului Cristi Minculescu, trupa are planuri mari pentru anul următor.
Zvonurile de retragere – nişte"mârşăvii"
Întrebat dacă se gândeşte şi la o aniversare de 50 de ani, Minculescu a lăsat să se înţeleagă că vrea un astfel de eveniment şi crede că el este posibil. A mai spus şi că "Iris nu are nevoie de mârşăvii din astea ca să îşi ridice cota", menţionând zvonurile legate de retragerea sa.
Membrii formaţiei, alături de Dan Popi, reprezentantul CAT Music, casa de discuri care îi sprijină pentru acest proiect, au preferat să vorbească despre ce pregătesc pentru 2012.
Chiar dacă structura albumului nu este încă bătută în cuie, el va cuprinde, cel mai probabil, şapte piese noi ale formaţiei, pe care trupa sa va începe să le facă publice de anul viitor, şi şapte melodii vechi ce vor fi alese de public. Piesele care vor fi votate de cei mai mulţi oameni îşi vor face loc pe noul material, dar într-o variantă remasterizată.
Fanii pot alege piesele favorite pe site-ul oficial al trupei. 10 persoane, dintre cele care votează în perioada 14 decembrie 2011 – 29 februarie 2012, vor vedea trupa din backstage la concertul programat pentru luna iunie.
Concert aniversar
Nelu Dumitrescu a dezvăluit şi timpul pe care Iris l-a investit până acum în acest proiect, trei luni, şi a încercat să asigure oamenii că se vor bucura de un spectacol de succes.
"Sperăm să ne reuşească…Aşa spunem întotdeauna, dar va reuşi fără îndoială", spune bateristul trupei, care mai precizează şi că ei întotdeauna au vrut să "aducă ceva nou pentru că altfel devin statici şi nu le mai arde de nimic".
Chiar dacă nu au stabilit încă locul în care se va desfăşura acest concert, cei de la Iris se gândesc deja la scenă "cu o deschidere de 70 de metri", şi la un spectacol multimedia care să însoţească muzica.
<object width="633" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/nmEdSqTB4B4?version=3&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/nmEdSqTB4B4?version=3&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" width="633" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>