Irina Schrotter a cedat la Iaşi

Irina Schrotter a cedat la Iaşi

Creatoarea de modă renunţă la candidatură şi îl va susţine pe omul propus de PDL pentru funcţia de primar al municipiului moldav.

Creatoarea de modă Irina Schrotter se retrage din cursa pentru fotoliul de primar al Iaşiului şi îl va susţine pe candidatul PDL, europarlamentarul Dumitru Oprea. Democrat-liberalii speră acum să câştige din primul tur, socialdemocraţ ii văd şi ei un avantaj pentru candidatul lor, actualul primar, Gheorghe Nichita, iar candidatul PNL, ministrul Cristian Adomniţei, vede în spatele acestei decizii rezultatul unor „negocieri subterane“.

PDL speră acum să câştige din primul tur

„Este o premieră în România ca un candidat al unui partid politic să-şi unească forţele cu un independent. Nu am intrat în PDL, iar prin iniţiativele mele, voi urmări să fiu portavocea electoratului care nu se simte reprezentat de niciun partid politic“, ne-a declarat Irina Schrotter.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ea a făcut anunţul renunţării sale la candidatură ieri, la Iaşi, într-o conferinţă de presă a PDL: „Echipa mea a făcut o analiză din care a reieşit că eu şi Dumitru Oprea avem proiecte asemănătoare pentru Iaşi şi este mai bine să nu divizăm electoratul. Voi face campanie împreună cu echipa mea pentru domnul Oprea“.

Gestul creatoarei de modă le-a dat democrat-liberalilor speranţa că ar putea câştiga din primul tur. Liderul PDL Iaşi, senatorul Dan Cârlan, a prezentat rezultatele unui sondaj CSOP comandat de PDL: Dumitru Oprea ar obţine 29% din voturi, iar Irina Schrotter - 20%. Ceilalţi doi candidaţi importanţi, Gheorghe Nichita şi Cristian Adomniţei, ar întruni - conform aceluiaşi sondaj - 26%, respectiv 5,9% din voturi.

„Grupuri de interese“ şi avantaje pentru Nichita

Candidatul PNL la Primăria Iaşi - actualul ministru al educaţiei Cristian Adomniţei - a declarat pentru Mediafax că Oprea este „disperat“ dacă acceptă sprijinul Irinei Schrotter.

„Nu asistăm la o retragere din cursă, ci la parafarea unor negocieri subterane. În urma acestui pact, grupurile de interese din spatele Irinei Schrotter se vor alinia în spatele «tătucului Oprea»“, a declarat ieri Adomniţei.

Liderii PSD Iaşi cred că gestul Irinei Schrotter îl avantajează pe candidatul lor: „Pentru PSD este o veste bună: ea nu lua voturi de la Gheorghe Nichita, ci «muşca» mai mult de la Dumitru Oprea“, a declarat pentru Mediafax Doru Tompea, preşedintele organizaţiei municipale PSD Iaşi. „În aceste condiţii, dacă ne concentrăm resursele, Gheorghe Nichita va fi reales primar din primul tur“, a mai spus Tompea.

OPŢIUNE

Adriana şi Claudiu Săftoiu nu merg cu Oprea

Firma de consultanţă a soţilor Adriana şi Claudiu Săftoiu, Capital Promotion, nu va colabora cu candidatul PDL. „Contractul încheiat cu Irina Schrotter se întrerupe şi nu va fi continuat printr-o presupusă colaborare cu stafful candidatului PDL“, ne-a declarat Claudiu Săftoiu. La începutul anului, Irina Schrotter îşi anunţa candidatura ca independent pentru funcţia de primar al Iaşiului. Nici nu fusese încă stabilită data alegerilor, că străzile oraşului au şi fost împânzite de panouri cu chipul creatoarei de modă. „Fii inspirat în 2008“, le transmitea Irina Schrotter ieşenilor. Deşi suna electoral, creatoarea de modă susţinea că nu vrea decât să-şi promoveze marca.