Evenimentul Zilei > International > Iranul va trimite nave de război în apropierea coastei SUA
Iranul va trimite nave de război în apropierea coastei SUA

Iranul va trimite nave de război în apropierea coastei SUA

Iranul se pregăteşte să trimită nave lângă coasta nord-americană a Atlanticului, a anunţat agenţia iraniană de stat, citată de CNN.

Marina armatei iraniene va avea o prezenţă importantă lângă graniţele SUA, preciza sursa citată. "Comandantul Marinei iIlitare a Republicii Islamice Iran a dezvăluit planurile în privinţa prezenţei în Oceanul Atlantic şi a spus că în acelaşi fel în care cea mai arogantă putere a lumii se află lângă graniţele noastre, vom respecta conceptul jurisprudenţei supreme şi vom avea şi noi o prezenţă puternică lângă frontierele maritime ale SUA", se arăta în articolul respectiv.
Anunţul a fost făcut de amiralul Habibollah Sayari, la cea de-a 31-a comemorare a războiului dintre Irak şi Iran. 
"Atunci când vom fi în Golful Mexic, vom stabili un contact direct cu SUA. Din punctul de vedere al Republicii islamice, prezenţa SUA în regiunea Golfului Persic este nelegitimă", a declarat generalul Ali Fadavi, comandantul marinei Gardienilor Revoluţiei, citat de presă.
Declaraţia amiralului iranian vine la câteva săptămâni după ce Turcia a anunţat că va găzdui un sistem radar de avertizare al NATO, ce va ajuta la identificarea ameninţărilor cu rachete provenind din afara Europei, spre exemplu din Iran. Decizia a provocat indignarea Teheranului, care a avut relaţii strânse cu Ankara.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News