Potirvit AFP, Abbassi Davani a precizat că Iranul va construi anul viitor ”o centrală nucleară de 1.000 MW, la Bushehr”, fără a preciza dacă Rusia va fi implicată în acest proiect.
Oficialii iranieni au anunțat, de mai multe ori, în ultimii doi ani, intenția de a construi până la 20 de centrale nucleare, cu o putere totală de 20.000 de MW, dar niciodată până acum nu au dat detalii concrete referitoare la aceste intenții.
Va funcționa la capacitate maximă în noiembrie

Centrala actuală de la Bouchehr, cu o putere de 1.000 de megawați, a fost inaugurată în 2010, după 35 de ani de muncă și numeroase probleme politice, tehnice și financiare, după ce Rusia a preluat, în 1995 un proiect abandaonat de Germania, după revoluția islamistă din 1979 și războiul dintre Iran și Irak (1980-1988).
Centrala, construită de Rusia și controlată în comun de echipe de ingineri și tehnicieni ruși și iranieni, nu este în întregime operațională încă.
Davani a precizat, azi, că aceasta nu va funcționa la întreaga capacitate până în luna noiembrie, cu aproape doi ani mai târziu decât fusese anunțat în 2010.