Peste toate lucrurile bune şi mai puţin bune care fac parte din viaţa unei vedete, iată că în cazul Innei circulă de ceva vreme pe net o ipoteză şocantă. Potrivit site-ului american vigilantcitizen.com, Inna ar fi una dintre vedetele folosite ca marionetă de puterea despre care se presupune că ar guverna lumea din umbră, organizaţia secretă Illuminati. Astfel, conform site-ului menţionat, artista ar transmite mesaje subliminale uneor categorii foarte largi de oameni, prin apariţiile sale publice. Toată această poveste a început încă de anul trecut, când site-ul menţionat , care publică fotografii cu diferite personalităţi artistice despre care ei afirmă că ar prezenta simbolul Illuminati, a prezentat-o pe Inna în postura „incriminatoare” (din punctual de vedere al vigilantcitizen.com). Ipoteza este departe de a fi fost trecută cu vederea şi trecută la capitolul „lucruri care li se întâmplă celebrităţilor”, deoarece presa străină nu a pierdut ocazia de a trece acest lucru în „CV-ul” artistei.  
Semnificaţia gestului
Ipoteza a pornit de la faptul că binecunoscuta cântăreaţă româncă a postat la un moment dat pe pagina sa de Facebook o fotografie foarte grăitoare din punctul de vedere al celor care merg pe idea menţionată. Site-ul american a ajuns la această concluzie în urma analizei fotografiei în care românca îşi foloseşte degetele pentru a-şi scoate în evidenţă ochiul drept – unul dintre simbolurile Illuminaţilor fiind Ochiul Atotvăzător, încadrat într-un triunghi. De asemenea, cântăreaţa poartă şi un accesoriu vestimentar metalic care formează mai multe triunghiuri. Gestul, făcut de-a lungul timpului şi de artiste precum Lady Gaga, Britney Spears, Beyonce sau Rihanna, ar simboliza ideea că omenirea este controlată de această organizaţie. Controversele sunt legate şi de faptul că artista a postat sub fotografie mesajul „I can see youuuuu! (P.S: I believe in God, this is just a picture)”. Prin urmare, s-a presupus că artista ştie exact semnificaţia gestului!  Întrebată fiind cu privire la acest „incident”, Inna a declarat: „Nu cunosc foarte multe lucruri despre Illuminati, dar vă pot spune că în spatele succesului meu stă multă muncă şi credinţă în Dumnezeu”.
Şi Lady Gaga
Illuminati a captat atenţia publicului mai ales după apariţia romanelor lui Dan Brown, în special cel intitulat „Îngeri şi demoni”. Ordinul Iluminaţilor a fost o societate secretă fondată la 1 mai 1776, în Ingolstadt (Bavaria de Nord), de către filosoful şi scriitorul german Adam Weishaupt. Mişcarea era formată din liber-cugetători, liberali şi republicani, recrutaţi din lojile masonice din Germania, şi a urmărit să promoveze perfecţionismul prin intermediul şcolilor de mistere. Potrivit majorităţii istoricilor, societatea Illuminati s-a dezmembrat câteva zeci de ani mai târziu, însă există persoane care consideră că ordinul a supravieţuit, existând şi în ziua de astăzi.
Simbolistica de care este înconjurata Lady Gaga în videoclipurile sale i-a adus celebritatea rapida, dar a declanşat şi controverse. Adepţii teoriilor conspiraţioniste susţin că Lady Gaga este un personaj folosit de organizaţia Illuminati pentru controlul omenirii. Conform celor care au studiat „fenomenul Gaga”, este ca şi teoriile autorului american Dan Brown, s-ar expune, treptat, şi prin intermediul videoclipurilor. Revista Time o clasa pe interpretă, în anul 2010, pe primul loc în topul celor mai influenţi artişti din lume. Iar faptul că mii de oameni îi reproduc gesturile este considerat ca fiind de o amploare îngrijorătoare, în condiţiile unei lumi a prezentului cu perceptii denaturate.
După o analiză amănunţită a clipurilor sale, cei care au studiat îndeaproape „fenomenul” au ajuns la anumite teorii clasate de cei care vad în lumea spectacolului doar o industrie mulată pe profit drept teorii ale conspiratiei. Se merge pe ideea că, aşa cum în Codul lui Da Vinci faptele istorice sunt împletite cu ficţiunea, videoclipurile artistei sunt menite să genereze confuzie si manipulare. Gestul ei de a-si acoperi unul dintre ochi, în majoritatea videoclipurilor, nu este privit drept ceva cool, sau drept o modă, ci ca aluzie la unul dintre simbolurile organizaţiei Illuminati. Criticii teoriei cum că interpreta foloseşte ochiul închis într-un context ezoteric spun însă că nu este decât „o chestie” comercială, pentru a ieşi în evidenţă.
<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/OIbUR40Ns0Y" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>