Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis, mesaj ferm pentru ambasadori. „Aceste umilinţe nu trebuie să se repete niciodată!”
Iohannis, mesaj ferm pentru ambasadori. „Aceste umilinţe nu trebuie să se repete niciodată!”

Iohannis, mesaj ferm pentru ambasadori. „Aceste umilinţe nu trebuie să se repete niciodată!”

Preşedintele României Klaus Iohannis le-a transmis, marţi, ambasadorilor români că protejarea intereselor românilor din afara graniţelor trebuie să fie mereu prioritatea lor. El a cerut Guvernului şi autorităţilor să organizeze în bune condiţii alegerile viitoare.

„Protejarea intereselor cetăţenilor români care au ales să trăiască în afara graniţelor trebuie să fie mereu prioritatea dumneavoastră. Pe 26 mai am asistat, din păcate, la umilinţele la care au fost supuşi cetăţenii români care doreau să-şi exercite dreptul constituţional de a vota, drept câştigat prin multe sacrificii în Decembrie ’89. Aceste umilinţe nu trebuie să se repete niciodată! Ştiu că efortul dumneavoastră depinde de deciziile şi coordonarea autorităţilor de resort din România”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, la întâlnirea cu şefii de misiuni şi consulii generali, cu prilejul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române.

El a mulţumit misiunilor care, în urma evenimentelor din 26 mai, au transmis analize şi propuneri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de vot.

Şeful statului a amintit de demersurile realizate pentru îmbunătăţirea condiţiilor de vot, între care promulgarea legii referitoare la votul din diaspora.

„Este acum necesar ca autorităţile responsabile să se organizeze administrativ în mod adecvat şi să implementeze eficient şi cu bună-credinţă aceste măsuri. Solicit Guvernului şi tuturor autorităţilor cu competenţe conform legii să dea dovadă de maximă responsabilitate pentru punerea în aplicare a legii şi pentru organizarea în bune condiţii a votului, inclusiv prin informarea eficientă cu privire la noile prevederi ale legii – pentru a se asigura că toţi cetăţenii români îşi pot exercita dreptul de vot neîngrădit”, a spus Iohannis, portrivit Agerpres.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: