Evenimentul Zilei > Social > Iohannis a semnat! Anunțul care va face fericiți mii de români
Iohannis a semnat! Anunțul care va face fericiți mii de români

Iohannis a semnat! Anunțul care va face fericiți mii de români

Președintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind instituirea uni sprijin financiar angajaților și angajatorilor, în contextul crizei cauzate de pandemia de coronavirus.

”Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 92/2020 pentru instituirea unor măsuri active de sprijin destinate angajaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum și pentru modificarea unor acte normative (PL-x 386/24.06.2020)”, informează Administrația Prezidențială.

Începând cu data de 1 iunie 2020, angajatorii ai căror angajați au beneficiat de șomaj tehnic, atat cel subvenționat de stat conform prevederilor OUG 30/2020 cât și nesubvenționat beneficiază, pentru o perioadă de trei luni, de decontarea unei părți din salariu, suportată din bugetul asigurărilor pentru șomaj, reprezentând 41,5% din salariul de bază brut corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 41,5% din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 nr. 6/2020, cu modificările ulterioare, potrivit gandul.ro.

Condiții pentru primirea sprijinului

OUG 92/2020 s-a axat pe instituirea de măsuri active, respectiv 41,5 % din salariul de bază la revenirea din șomaj tehnic și sprijin pentru angajarea persoanelor de peste 50 de ani, tinerilor și a cetățenilor români reveniți în țară după pierderea locurilor de muncă din străinătatea și a stabilit că pentru domeniile de activitate în care se menţin restricţii pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, acordarea indemnizaţiilor de șomaj tehnic se prelungeşte de la data de 1 iunie 2020, fără întrerupere, până la ridicarea restricțiilor.

Potrivit documentului publicat în Monitorul Oficial,  angajații care au beneficiat de șomaj tehnic în contextul pandemiei de SARS-COV-2 și cărora le sunt menținute raporturile de muncă ulterior reluării activității de către angajatori, beneficiază, pentru o perioadă de trei luni, prin intermediul angajatorului, de plata a 41,5% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 41,5% din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 nr. 6/2020.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: