Evenimentul Zilei > Justitie > Florin Iodache a dezvăluit cum a mers camuflat în Piața Victoriei ți de ce a repetat de 24 de ori:”Altă întrebare?”
Florin Iodache a dezvăluit cum a mers camuflat în Piața Victoriei ți de ce a repetat de 24 de ori:”Altă întrebare?”

Florin Iodache a dezvăluit cum a mers camuflat în Piața Victoriei ți de ce a repetat de 24 de ori:”Altă întrebare?”

Fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, a declarat, ieri, la predarea mandatului, că a fost și el în Piața Victoriei pentru a vedea care este percepția oamenilor și a constatat că mulți protestatari nu citiseră Ordonanța 13. Mai mult, el a explicat și de ce a repetat de 24 de ori, ”Altă întrebarea”.

”Vreau să vă spun şi eu, am fost în stradă şi oamenii nu ştiau demersurile care sunt şi la ce anume se referă legile. Sunt oamenii nemulţumiţi, fără îndoială, de aceea am şi hotărât să îmi dau demisia. Nu este normal în acest moment să avem România ruptă în două, cu două mitinguri, unul în Piaţa Victoriei, altul la Palatul Cotroceni, cu oameni care scandează iar foarte mulţi dintre ei nu au citit conţinutul actelor normative, nu au citit Ordonanța 13", a declarat Florin Iordache, imediat după ce a predat mandatul.

Cum jurnaliștii insistau pe detalii, Iordache  a recidivat: ”Altă întrebare”, stârnind hohote de râs.

Ulterior, într-o intervenție telefonică la Antena 3, fostul ministru a explicat cum a descins el în Piața Victoriei, fără să-l recunoască protestatarii.

”În urmă cu patru seri (adică marți seara –n.r.) mergeam spre casă și când am trecut prin dreptul Pieței Victoria m-am oprit să întreb lumea pentru ce protestează. Am vrut să vedem și noi care e pulsul. L-am întrebat pe un participant de ce protestează : "Așa se poartă dom'ne, e cool". O fi cool, dar să fim în deplină cunoștință de cauză", a adăugat Iordache, care a și explicat cum de nu a fost recunoscut: ”Păi aveam fes în cap și fular la gat".

Fostul ministru a mai spus că nu regretă că a folosit de 24 de ori sintagma „Altă întrebare” în conferința de marți seara de la Guvern, în care a anunțat adoptarea OUG 13, ”pentru că mi se puneau aceleași întrebări”.