„A cerut domnul președinte Traian Băsescu demisia. Situația este următoarea. El a luat 5 milioane de voturi pentru, și competitorul sau a luat 6 milioane de voturi pentru. 6 milioane de voturi pentru Iohannis nu erau împotriva lui Ponta, ci erau în favoarea celuilalt. Cei doi, pe tine te iubesc, pe celălalt îl iubesc foarte mult. Deci nu sunt implicit voturi împotrivă. Președintele a luat acum 2 ani 7 milioane de voturi împotrivă și n-a demisionat”, a explicat Rus.

El a susținut că guvernarea Ponta este susținută de o „majoritate pozitivă”, iar atacurile la adresa lui Ponta au fost „generate” de Traian Băsescu, deci „nu au conotații”.

„Practic n-au fost atacuri majore împotriva guvernării. Deci guvernarea a fost acceptată de opinia publică deasupa lui 50%, știi, deci majoritate pozitivă, s-au făcut o serie de lucruri pozitive. Atacurile la adresă persoanei lui au fost generate mai degrabă de președinte, deci n-au conotații, ci știm exact despre ce e vorba. Deci în mod normal, în interiorul partidului, nu cred că s-ar putea naște o concurență”, a declarat ministrul Transporturilor, la Pro Tv.