Evenimentul Zilei > Politica > Ioan Mircea Pașcu devoalează planul lui Ciolacu. „Guvern fără USR, dar cu PSD”
Ioan Mircea Pașcu devoalează planul lui Ciolacu. „Guvern fără USR, dar cu PSD”

Ioan Mircea Pașcu devoalează planul lui Ciolacu. „Guvern fără USR, dar cu PSD”

Planul PSD a fost devoalat de fostul ministru și europarlamentar social democrat, Ioan Mircea Pașcu. El spune că liderul partidului, cu ai săi, așteaptă ca în urma demonstrațiilor din stradă, să cadă Guvernul.  

Social democrații plănuiesc ca acest lucru să ducă la formarea unui nou guvern, fără USR-PLUS. Și în care PSD să aibă un rol mai din umbră, „mai pitit”.

„Adriane, nu-ti mai bate gura de pomana, ca, așa cum a spus Mihai Tudose, “știu ei ce au de făcut”! (Asta e leit-motivul autosuficienței: nu avem nevoie de sfaturi, știm noi ce e mai bine de făcut!). Bănuiesc ca spera ca demonstrațiile sa ducă la căderea guvernului și formarea altuia “nou”, fără USR, dar cu PSD, mai pitit, așa! Drept pentru care sfatul tău de bun simt le da peste cap socotelile … ca doar n-o sa se apuce sa facă opoziție adevarata!?, a scris pe Facebook fostul europarlamentar PSD Ioan Mircea Pașcu.

„Să stea toți liniștiți, că știm noi ce avem de făcut”

Pașcu a explicat cu alte cuvinte afirmația fostului premier, actual europarlamentar PSD, Mihai Tudose, care a spus că: „Să stea toți liniștiți, că știm noi ce avem de făcut”.

„Din tribună toată lumea dă goluri. Dacă ieșea Ciolacu cu geaca roșie spuneau toți că ieșim și politizăm protestul. Sa stea toți liniștiți, că știm noi ce avem de făcut”, a declarat Mihai Tudose, la România TV, imediat după ce la același post de televiziune Adrian Năstase afirmase că el, în locul liderului PSD, Marcel Ciolacu, și-ar fi pus o geacă roșie și ar fi ieșit în fața Guvernului”.

PSD nu este implicat în proteste

Întrebat după prima zi de proteste anti-restricții în România dacă PSD are vreo implicare Marcel Ciolacu a răspuns: „Categoric nu”.

Cu toate acestea este alături de protestatari și este de părere că „este cel mai incopetent Guvern” și ar trebui să plece.

„Mi-aş fi dorit ca oamenii să le dea o lecţie usturătoare, să respecte toate regulile sanitare, aşa ar fi arătat diferenţa dintre ei şi guvernanţi, nu să se enerveze, dar lumea a ieşit de disperare. E cel mai incompetent Guvern posibil pe care l-a avut România. În locul lui Iohannis aş recunoaşte ce greşeală am făcut şi ar trebui să găsească soluţii”, a mai spus Ciolacu.