Ioan Clămparu, zis "Cap de porc" sau „proxenetul secolului”, va fi extrădat

Ioan Clămparu, zis "Cap de porc" sau „proxenetul secolului”, va fi extrădat

Cel mai de temut proxenet, Ioan Clămparu, a fost condamnat, în 2012, la 30 de ani de închisoare, de o instanță din Madrid. El are de plătit victimelor sale despăgubiri de 40.00 de euro. Urmează să fie extrădat.

Sute de tinere au fost terorizate de Ioan Clămparu și de locoteneții acestuia. Imagini înfiorătoare au ajuns la presa străină, cu tinere care nu vroiau să i se supună proxenetului și care erau chinuite în cel mai crud mod posibil. Pe lângă cei 30 de ani de închisoare la care a fost condamnat de judecătorii spanioli, Clămparu mai are o condamnare în Romania, pentru fapte similare, de 13 ani. În plus, „Papa”, „Cap de porc”, sau „Ion de la Madrid”, cum mai este cunoscut, va trebui să platească trei martori cu identitate protejată cu 12.020 de euro, în timp ce un altul, minor, va primi 30.506 euro. Ioan Clamparu, care a fost căutat timp de opt ani de polițiștii români, a fost prins în Spania, în luna septembrie 2011.  A intrat în custodia autorităților din Madrid în urma unei ample acțiuni de filaj. Romanul Ioan Clamparu - considerat a fi unul din cei mai periculosi lideri mafioți - s-a aflat pe lista celor mai cautati 26 de infractori, fiind bănuit că ar avea legături cu cluburi și hoteluri din Marea Britanie. Era acuzat că a obligat peste o sută de femei să se prostitueze în Spania.Vânătoarea lui Clămparu Temutul mafiot român, în vârstă de 42 de ani, a fost capturat, anul trecut, în cadrul unei acţiuni comune a autorităţilor române şi spaniole "Infrared". În momentul în care a fost prins în capitala Spaniei, Ioan Clămparu se afla în maşină împreună cu alte două persoane care nu erau urmărite.

Poliţiştii români spun că interlopul nu a opus rezistenţă şi a fost predat autorităţilor spaniole. Căutat încă din 2004, Clămparu a fost reperat, mai întâi, în Franţa. Apoi poliţiştii au aflat că infractorul s-a angajat în Spania cu un nume fictiv.   Cel mai căutat infractor român Ion Clămparu este considerat cel mai puternic lider al lumii interlope din România şi unul dintre cei mai puternici din Europa. Ani de zile, gruparea condusă de botoşănean a băgat în sperieţi autorităţile din România şi Spania. A monopolizat piaţa prostituţiei din Madrid, după ce i-a eliminate de pe „piaţă” pe ruşi şi albanezi. Rețeaua lui a dus în Spania peste 600 de prostituate, mai spun polițiștii. Milioane de euro pentru blocarea anchetelor Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv, pe data de 23 februarie 2011, la 13 ani de închisoare. Instaţa supremă a menţinut, astfel, decizia Curţii de Apel Alba Iulia, din martie 2010, prin care Clămparu şi mai mulţi locotenenţi ai lui au primit condamnări la închisoare cu executare. Toţi aceştia au fost trimişi în judecată,  în anul 2006 de DIICOT pentru mai multe infracţiuni de crimă organizată, inclusiv trafic de persoane. Şeful clanului Clămparu este acuzat de procurori că a dus în străinătate mai multe fete, pe care le-a obligat să se prostitueze pentru el. Grupul condus de temutul interlop a strâns milioane de dolari din activităţi de crimă organizată, în special din proxenetism.

Fostul procurorul general al României, Ilie Botos, a declarat că autoritatile române au indicii ca oamenii lui Clămparu au strâns un fond de ordinul milioanelor de euro pentru a bloca ancheta declanşată de procurori. Magistratul l-a indicat pe Ion Clămparu ca fiind “liderul uneia dintre cele mai periculoase reţele de crimă organizată pe relaţi cu Spania”. Grupările din România Grupul condus de interlopul din Botoşani este specializat în traficul de femei (obligate apoi să se prostitueze) şi acţionează în județele Neamţ, Sibiu şi Prahova.

Ne puteți urmări și pe Google News

În urmă cu ceva vreme, 14 membri ai clanului Clămparu au fost reţinuţi. În Neamt, anchetatorii au început urmarirea penală faţă de pe Ion Clămparu, Dan Mihăilă (zis “Motanu”) şi Cornel Popeanu (zis “Mutu”).

În Sibiu, ancheta procurorilor i-a vizat pe Ovidiu Constantin Pop, Tiberiu Cosmin Matenciuc (zis “Tibi”), Constantin Dinu Lucian (zis “Luci”), Gelu Constantin Gabura, Nicolae Olteanu (zis “Jokerul”), Johann Friederik Bortmes (zis “Sasu”), Vilos samu si Cristian stefan Cioflan (zis “Cristi Grasu”).

În Prahova, anchetatorii i-au prins pe Nicolae Bîrsan (zis “Nicu”), Marian Stanciu (zis “Marius”) şi Valentin Ciufu. Aceştia au primit pedepse cu închisoarea cuprinse şi 5 şi 13 ani.Prostituţie în „Casa de Campo” Autorităţile spaniole au avut, ani de zile, bătăi de cap din cauza infractorilor strânşi în jurul lui “Ion de la Madrid”. În cadrul anchetei care a condus la condamnarea celor 14 membrii ai grupării, procurorii au stabilit că, între 2001 şi 2004, aceştia au racolat fete din mai multe judeţe din ţară şi le-au trimis în capitala Spaniei.

Acolo, tinerele erau obligate să se prostitueze  în parcul “Casa de Campo”. Anchetatorii spanioli au descoperit că oamenii lui Clămparu se ocupau atât cu racolarea fetelor cât şi cu strângerea banilor câştigaţi de pe urma prostituţiei. “Era peştii fetelor. Nu mişca niciuna în front. Oamenii le şi protejau de alţi proxeneţi şi de clienţii violenţi dar le şi obligau să le dea toţi banii câştigaţi”, a povestit pentru “Evenimentul Zilei” unul dintre anchetatori. Anchetatorii susţin că numărul fetelor care practicau prostituţia sub "patronajul" lui Clămparu ajungea şi la 150. 

Acesta a mai spus că tot proxeneţii români le cazau şi le transportau la “locul de muncă”  şi înapoi. “Erau în permanenţă supravegheată”, a mai adăugat anchetatorul. Adi Minune, agăţat în cuier şi luat la ţintă cu cutii Celebrul manelist Adrian Copilul Minune a avut parte de clipe de groază, în anul 2006, după ce a fost chemat să-i cânte lui Clămparu. „Aventura” a avut loc la Madrid, în “bârlogul” interlopului, a povestit un locotenent de al mafiotului pentru “Averea”.

Acesta spune că Adi Minune a fost agăţat într-un cuier şi bătut cu cutii goale după ce ar fi cerut mai mulţi bani. “La un moment dat, ne-a cerut bani ca să rămână mai mult, fiindcă naşu’ convenise cu el o anumită ora! L-am agăţat într-un cuier şi l-am luat la ţintă cu cutii goale de Redbull. Îi dădusem un munte de bani şi făcea mofturi!”, susţine interlopul.

Clămparu îşi stabilise “cartierul general” la periferia Madridului, în zona parcului “Casa del Campo”. Acolo s-a înconjurat de gărzi înarmate şi s-a impus, ani de-a rândul, prin teroare. În urmă cu câţiva ani, în cadrul unei acţiuni în forţă a poliţiştilor spanioli, Clămparu a fost la un pas să fie prins. “Politiştii au intrat în forţă şi pentru că se aşteptau ca cei din casă să riposteze au deschis focul şi l-au ucis pe un tovaraş de-al nostru”, a povestit locotenentul lui Clămparu.Condamnat pentru crimă Ioan Clămparu a fost boxer şi a deţinut un club de arte marţiale. El a fost condamnat la 15 ani închisoare pentru o crimă comisă înainte de ‘89. După ce a părăsit penitenciarul Aiud, în 1999, acesta a emigrat în Spania, unde – susţin procurorii români - ar fi dezvoltat reţeaua de crimă organizată. În mai 2004, au început primele arestări ale membrilor clanului Clămparu. “Capo del tutti cappi” a fost prins abia stăzi. Cap de porc", proxenetul secolului