Evenimentul Zilei > Actualitate > Invazia irakienilor continuă. 28 solicitanți de azil prinși înainte să reușească să fugă din țară
Invazia irakienilor continuă. 28 solicitanți de azil prinși înainte să reușească să fugă din țară

Invazia irakienilor continuă. 28 solicitanți de azil prinși înainte să reușească să fugă din țară

Două grupuri masive de migranți au fost descoperite la Timișoara, aseară și azi dimineață, de către polițiști.

Joi dimineață, polițiștii Secției 1 au descoperit în Parcul Botanic un grup de opt irakieni, adulți și minori, solicitanți de azil din centrul de la București.

În jurul orei 21,10, polițiștii Secției 1 împreună cu cei din Serviciul pentru Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Timiș au oprit un microbuz aflat în apropierea Pădurii Verzi din Timișoara. În interiorul vehiculului au fost descoperiți 20 de irakieni.  Aceștias erau cu toții solicitanți de azil înregistrați în centrele din Galați, București și Timișoara.

Aceștia au apelat la șoferul unui microbuz pentru a-i duce până la Arad. De obicei, migranții plătesc 1000 de euro șoferilor care sunt dispuși să-I transporte până în apropierea frontierei arădene.

Șoferul, un bărbat de 60 de ani din Timișoara, le-a spus polițiștilor că a fost contactat de cineva să-i ducă pe irakieni până la Arad. A fost reținut pentru 24 de ore sub acuzația de trafic de migranți.

Cei opt irakieni de azi, dar și cei 20 descoperiți aseară, au fost ridicați și duși, conform procedurii, pentru verificări la centrul pentru refugiați din Timișoara.
 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: