Învățătorul acuzat că a rupt urechile unei eleve care a fost nepregătită la ore se apără: “I-ar fi curs sânge, aș fi intrat în alertã, le ceream scuze părinților”

Învățătorul acuzat că a rupt urechile unei eleve care a fost nepregătită la ore se apără: “I-ar fi curs sânge, aș fi intrat în alertã, le ceream scuze părinților”

Învățătorul acuzat că i-a rupt urechile unei eleve de clasa a III-a, pe motiv că nu a stiut să răspundă la oră, nu se considerã vinovat pentru cele întâmplate. Își reproșează doar faptul că este un cadru didactic intransigent și cere prea mult copiilor. Aurel Țarălungã sustine însã că ancheta care-l vizează în acest moment nu îl va determina să-și schimbe atitudinea la clasă.

Anchetă în plină desfășurare la scoala din localitatea Fundãtura, comuna Delești (Vaslui), acolo unde, zilele trecute, o elevã în vârstã de 9 ani a fost aspru pedepsitã de învățător pentru neștiinta ei. Copila le-a povestit, cu greu, rudelor în grija cărora se află de ani de zile cã a fost lovitã peste fatã de Aurel Țarălungã si, mai mult decât atât, acesta “a tras-o de urechi în sus pânã i le-a rupt, efectiv”, potrivit jurnaliștilor de la publicația locală Vremea Nouă. Învățătorul spune cã nu este vinovat de acuzatiile care i se aduc, cã el îsi face meseria într-un mod profesionist, cã elevii vin la scoalã sã învete carte si cã nu are de gând sã-si schimbe comportamentul la clasã. “M-a anuntat domnul director că este o reclamație împotriva mea, că rudele unui copil mă acuză de lucruri pe care nu le-am făcut. Spun că i-aș fi rupt urechea, cam așa ceva, lucru imposibil. Dacă îi rupeam urechea, i-ar fi curs sânge, aș fi intrat în alertă, o bandajam, ceream ajutor, le adresam scuze și părintilor…dar nu a fost asa o situatie. În plus, fetita ar fi plâns, s-ar fi manifestat zgomotos, e totusi ceva dureros. Mi s-au adus acuzele acestea abia în ziua urmãtoare. Au venit organelle de anchetã, au stat de vorbă cu elevii, nu stiu ce i-au întrebat pe copii, ce le-au răspuns acestia. La final mi s-a cerut sã fiu mai atent si nici cu vorba să nu-i ating. Asta a fost tot. Eu nu am agresat această fetiță și nici pe colegii ei. Eu sunt un cadru didactic mai intransigent. Îmi reproșez că sunt mai sever și cer prea mult de la ei. Vreau ca elevii mei să învețe carte. Fata asta nu deschide gura la ore, nu știe nici o problemă simplă să rezolve, niciun comentariu să facă, e aproape de repetenție. Dacă era să o pedepsesc astfel de câte ori am întrebat-o și nu a răspuns, nu mai avea urechi. Dar nu am fãcut asa ceva, nu pot fi acuzat si nici pedepsit pe nedrept ” a declarat învățătorul