Intoarcerea Campionului

Intoarcerea Campionului

Reality-show-ul "Doroftei: A doua sansa", difuzat de Kanal D, isi propune sa transforme publicul in martor al drumului parcurs de Leonard Doroftei, fost campion olimpic la box, pentru a reintra in ring.

Leonard Doroftei vrea sa intre iar in ring si sa lupte. Revenirea nu este una usoara pentru fostul campion mondial, la trei ani dupa ce a pierdut titlul de campion mondial la categoria semi-usoara. Meciul care trebuia sa fie disputat pe 24 octombrie 2003 impotriva panamezului Miquel Callist a fost anulat, pentru ca romanul depasea greutatea categoriei la cantarul oficial.

Invins fara lupta, Doroftei parea ca a renuntat la cariera sa, dar iata ca acum isi pregateste revenirea in ring, sustinut de familie si de prieteni. El trebuie sa dea jos cele 15 kilograme acumulate intre timp, sa se antreneze intr-un ritm draconic si sa isi recapete increderea in propriile forte in cele patru luni cat va dura emisiunea.

"Va fi un fel de ocna pentru mine"

Ne puteți urmări și pe Google News

Camerele de filmat se vor infiltra nu numai in viata lui Leonard, dar si in cea a familiei lui. La antrenamente, pe strada, la cumparaturi, la psihoterapeut, in barul sau din Ploiesti, in multimea de momente petrecute alaturi de familia sa, camerele de filmat il vor urmari pe Doroftei de-a lungul a 16 episoade. Iar la capatul acestui drum parcurs sub ochii publicului, Doroftei spera ca revenirea sa fie posibila.

"Sunt un om care vrea sa faca performanta si caruia ii plac concursurile. Nu vreau sa fiu un presedinte onorific in box. Mi-am dorit sa fiu alaturi de echipa nationala, sa pot sa antrenez, dar nu am inteles conducerea si sistemul de atunci, de aceea am renuntat", a declarat Doroftei facand referire la Federatia Romana de Box, fata de care inca nu a revenit la sentimente mai bune.

"Imi va fi foarte greu, am aproape 37 de ani, iar kilogramele astea in plus s-au asezat de trei ani. Va fi un fel de ocna pentru mine, multa munca, regim. In cele patru luni de zile veti fi alaturi de mine, veti vedea ce se intampla in viata mea. Oamenii ma stiu deja, cei care au auzit de dorinta mea de a juca din nou sunt optimisti. Daca la finalul acestor luni voi avea greutatea optima, voi mai face cateva meciuri mari", a adaugat pugilistul.

Vise de chirurgi plasticieni

"Povestea lui seamana cu cea a lui Rocky Balboa", spune despre Doroftei producatorul reality-show-ului, Daniel Iancu. "A plecat de jos, din saracie, a ajuns cineva, a avut apoi o perioada de decadere, dupa care existenta lui a luat amploare pe toate planurile. E un fel de Rocky Balboa al timpurilor moderne".

In toata aceasta aventura a vietii sale, plina de suisuri si coborasuri, i-a fost alaturi sotia lui, Monica. Impreuna au trei copii destepti foc, vioi si cu vise mari: Adrian (11 ani), Alexandru (opt ani) si Andra Vanessa (trei ani).

Doi dintre ei, Adrian si Vanessa, vor sa devina chirurgi plasticieni, probabil o obsesie inradacinata in urma meciurilor in care tata venea cu fata mutilata. "De multe ori plangeam cand ma uitam la meciuri si incercam sa-i tin pe copii cat mai departe de televizor in asemenea momente. Nu prea sunt incantata sa il vad boxand din nou, dar il sustin pentru ca el isi doreste mult sa revina", ne-a declarat Monica.

Conform Ioanei Vicol, PR Manager al Kanal D, cheltuielile legate de procesul de revenire in ring a lui Leonard sunt suportate de post prin intermediul managerului acestuia, Peter Marschall. "Pentru noi a fost mai dificil, copiii s-au adaptat imediat la prezenta camerelor de filmat. Am incercat sa ne pastram acelasi ritm, activitatile zilnice nu s-au schimbat. Cu ocazia aceasta, lumea ne va cunoaste mai bine, va vedea cum suntem ca familie si, de asemenea, va vedea prin ce trece Leonard ca sa poata reveni in ring. Eu cred ca va fi interesant", spune Monica despre schimbarile survenite in viata familiei.

De la ringul de box la ringul de dans

Este foarte posibil sa o vedem si pe Monica intrand in ring, alaturi de sotul ei. Dar nu in ringul de box, ci in cel de dans. Cei doi planuiesc sa se apuce serios de cursuri de dans sportiv, iar stradania lor, stangaciile si gratia vor putea fi urmarite pe parcursul acestui reality-show.

Filmarile vor fi realizate in mare parte in vila din Ploiesti in care familia locuieste, cu chirie, pana cand casa acum in constructie va fi gata. Si pentru ca baietii lui si Monica ar vrea sa se mute la Bucuresti, Doroftei a inceput deja sa se gandeasca serios si la constructia unei case in Capitala.

Pana atunci insa, "Mosul" va trebui sa se abtina de la tot felul de bunatati pregatite de Monica, sa nu lipseasca de la sedintele cu psihoterapeutul, sa se antreneze si sa creada in reusita. Alaturi ii vor fi familia, prietenii si, desigur, publicul.

EVZ TV: Vrei sa boxezi iar pentru titlul de campion mondial? Leonard Doroftei: Nu o sa boxez pentru titlu de campion mondial, dar vor fi meciuri care sa ne tina din nou in atentia lumii. Peter Marschall, managerul meu, se va ocupa de promotia acestor gale, are incredere in mine si vrea sa ma readuca in ring.

Avem boxeri tineri care promit in acest moment? Ii avem pe Adrian Diaconu si Lucian Bute, care sunt in acelasi club canadian in care am fost si eu. Am observat ca se ocupa de promovarea lor, acum e sansa lor sa faca performanta, pentru ca inca nu au "atins mireasa", cum zicem noi, adica nu au atins un titlu. Nu au fost campioni europeni, mondiali, olimpici. Imi doresc mult ca ei sa devina astfel de campioni.

Te-ai gandit sa faci o emisiune pe teme sportive? Nu sunt pregatit pentru asa ceva. Am petrecut atata timp in sala de sport, am un vocabular redus, ce-as putea sa le spun oamenilor, ce-as putea sa ii invat? Exista oameni calificati pentru astfel de lucruri. Trebuie sa ne vedem lungul nasului.

Te muti cu familia ta in Bucuresti? Deocamdata, avem o casa in constructie in Ploiesti, dar ne gandim sa construim una si in Bucuresti, mai ales ca baietii mei si Monica isi doresc acest lucru. Eu ma simt bine aici, la Ploiesti.

De ce te-ai intors in tara dupa sapte ani de Canada? Nu am plecat in Canada ca sa raman acolo, am plecat ca sa invat, sa fac box profesionist. Am facut performanta in box, m-am batut pentru Romania, nu am fluturat alte steaguri, am castigat respectul romanilor. M-am intors in Romania cu sufletul, nu cu capul.

Afacere - Doroftei Pub

O parte din filmarile pentru Kanal D vor fi realizate in barul pe care Leonard Doroftei si l-a deschis in centrul Ploiestiului. "E acolo o lume a sportului, incepe cu fotbal de la intrare, si se sfarseste in ring", declara pugilistul.

Vizitatorii sunt intampinati din hol cu fotografii, autografe si tricouri ale lui Adi Mutu, Cristi Chivu, iar etajul este decorat cu extrase din presa nationala si internationala, fotografii, diplome si trofee ale lui Doroftei. Separeurile au forma unor ringuri de box. Pentru ca antrenamentele nu ii vor mai permite sa se ocupe de aici inainte de bar, Doroftei l-a lasat in grija unui om de incredere.