Finala Ligii Europa la fotbal, eveniment programat miercuri seară, pe "Naţional Arena", a dat alarma în Bucureşti, oraş care va atrage privirile întregii Europe.
Gazdele nu mai prididesc cu măsurile organizatorice, iar sâmbătă a fost "decretată" zi normală de lucru. Parcurile din zona stadionului au fost curăţate de căpuşe, câini vagabonzi şi de seringi, iar la stadion s-a lucrat de zor, tomberoanele adunând gunoaie altfel igorate.
De asemenea, pe Bulevardul Mihai Bravu s-a turnat asfalt în gropile care deunăzi dădeau bătăi de cap conducătorilor auto. Pe un banner tronează obiectele cu care suporterii nu au voie în incinta stadionului.
Temându-se că destui vor considera că lucrurile care nu sunt explicit interzise pot fi socotite ca permise, pe "lista interzisă" apar de la bombe până la vuvuzele!
Obiectele de suflat care au făcut furori la Mondialul din 2010 au prevăzută şi denumirea, asta însemnând că se poate intra lejer cu o trompetă, spre exemplu!
Delegaţiile finalistelor vin astăzi în Capitală. Vedetele de la Atletico Madrid sunt aşteptate la ora 17.00, iar cei de la Athletic Bilbao au ca oră de sosire 20.10.

Biletul de intrare la finală este deja la mare preț
A început vânzoleala în centru
În Bucureşti sunt aşteptaţi 35.000 de suporteri spanioli. Faptul că unii vin din zona în care dictează organizaţia separatistă bască ETA, recunoscută pentru atentatele cu bombă pe care le pune la cale, a determinat oficialităţile de la Bucureşti să ia măsuri sporite de securitate.
Destui iberici au ajuns deja în Capitală, iar cine a trecut sâmbătă seară prin Centrul Vechi a putut afla că a doua "limbă oficială" a zonei este spaniola.
Băieţii s-au interesat de programul locurilor de distracţie şi au dat iama pe la terase şi pe la şaormerii. Fanii au intrat în cluburi şi au ieşit abia dimineaţa, înveseliţi bine de licorile bahice consumate toată noaptea.
Parcă mai mult decât în alte dăţi, "fetiţele dulci" din Bucureşti au ieşit la promenadă prin Centrul Vechi.

„Cu mătura și cu lopata, uite-așa muncește fata!”
Poliția are alte griji
FOTOGRAFII: CODRIN PRISECARU

Citiţi şi:

  • Oprescu: Există oameni care pot face probleme la finala Europa League, dar serviciile secrete se ocupă de acest lucru
  • Doar zece poliţişti din Bucureşti ştiu limba spaniolă. Euskera – niciunul!