Evenimentul Zilei > Justitie > Interlopul timișorean Lucian Boncu se victimizează. Completul care l-a scăpat de mai multe ori de închisoare
Interlopul timișorean Lucian Boncu se victimizează. Completul care l-a scăpat de mai multe ori de închisoare

Interlopul timișorean Lucian Boncu se victimizează. Completul care l-a scăpat de mai multe ori de închisoare

Interlopul timișorean Lucian Boncu reapare în lumina reflectoarelor. El se plânge că este vânat, deși a scăpat misterios de mai multe ori de la închisoare.

Liderul interlop Lucian Boncu a găsit noi scuze ca să se plângă că este vânat. Totul după ce în dosarul de trafic de cocaină a fost găsit vinovat de toate infracțiunile de care l-a acuzat DIICOT și l-a condamnat la 12 ani și o lună de închisoare.

Lucian Boncu este nemulțumit și acuză

Atât în cererea de strămutare a dosarului de la Curtea de Apel Timișoara, care urmează să fie judecată de Înalta Curte de Casație și Justiție, cât și într-o declarație acordată unui site timișorean, Boncu a susținut că a fost condamnat pentru că nu a fost iertat de unul dintre polițiștii de caz din dosarul cocaina, Alexandru Predica, relatează pressalert.ro.

El a fost martor într-un dosar în care liderul interlop a fost achitat împreună cu alți doi agenți de pază după ce l-au bătut pe un ofițer de la ”Crimă Organizată”, aflat în timpul liber în fostul club Discoland din centrul Timișoarei. Lucian Boncu nu spune însă că acest caz a fost ”albit” de un judecător care, ulterior, i-a dat și alte sentințe favorabile.

Scandalul a avut loc în noaptea de 15/16 aprilie 2006. Atunci pentru motivul că a stropit cu bere una dintre animatoarele din clubul de striptease în urma unui incident petrecut în fața scenei unde erau mai multe persoane, Lucian Boncu, atunci agent de pază, împreună cu alți doi colegi, l-au imobilizat pe Bogdan Ciobotaru  și l-au scos din club, continuând să-l lovească.

Polițistul luat la pumni și-a pierdut la scurt timp conștiența și a declarat că, în momentul în care și-a revenit, cei trei continuau să-l lovească. În urma ”corecției” primite, polițistul a avut nevoie de 30 de zile de îngrijiri medicale și a suferit o perforație a timpanului, rezultând o hipoacuzie de transmisie medie urechea dreaptă.

Martori la incident au fost și doi colegi ai celui agresat. Lucian Boncu, Ciprian Țiplea și Ștefan Hanciu au fost trimiși în judecată sub acuzația de purtare abuzivă. Dosarul a ajuns la Judecătoria Timișoara, magistratul desemnat fiind judecătorul Ioan Popescu.

Completul Popescu – Costea l-a salvat de mai multe ori pe Lucian Boncu

Judecătorul a decis achitarea celor trei pe motiv că toate declarațiile celor care confirmau agresarea lui Ciobotaru sunt nesincere. Omul legii a dat în schimb credit celor susținute de agenții de pază și de colegii acestora care au spuneau că a fost un incident și că victima doar a fost scoasă din club, nu agresată.

În ciuda existenței unui certificat medico-legal care confirma agresiunea, judecătorul Ioan Popescu a făcut o ”apreciere proprie a împrejurărilor de fapt”. Judecătorul a considerat că ”din probatoriul analizat nu se poate desprinde dincolo de orice urmă rezonabilă de îndoială asupra vinovăției că urmarea imediată constând în vătămarea corporală a părții civile se datorează faptelor celor trei inculpați.

Instanța a apreciat mai credibile declarațiile acelor martori care susțin inexistența unor fapte de violență excesivă care să fi determinat o astfel de urmare susținută de actele medicale existente la dosar”, mai precizează sursa citată.

Astfel, cei trei ”mușchetari” au fost achitați pe motiv că nu ei au comis fapta de care au fost acuzați de procuror. Judecătorul Ioan Popescu a fost, în 2018, și în completul de la Curtea de Apel Timișoara care a judecat apelul făcut de Lucian Boncu împotriva sentinței Judecătoriei Timișoara care l-a condamnat la câte șase luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru bătaia de la Iulius Mall în care a fost implicat, alături de alți interlopi. Dacă ar fi rămas cu această sentință, cum deja mai avea o condamnare cu suspendare pentru amenințare, Boncu ar fi mers la închisoare.

Completul format din judecătorii Ioan Popescu și Constantin Costea au considerat că este prea dură pedeapsa cu închisoarea pentru încăierarea de la mall. Au dat atunci doar amendă penală, evitându-se astfel ca Boncu să ajungă la pușcărie. Tot tandemul Popescu – Costea, în octombrie 2019, a decis ca Lucian Boncu să scape de arestul preventiv.