Instanța i-a dat dreptate lui Mircea Beuran. Spitalul Floreasca, obligat să-l reintegreze pe funcție și să-i plătească salariile restante

Instanța i-a dat dreptate lui Mircea Beuran. Spitalul Floreasca, obligat să-l reintegreze pe funcție și să-i plătească salariile restante Sursa: Arhiva EVZ

Medicul Mircea Beuran va fi reintegrat în funcția pe care a deținut-o înainte de concedierea de la Spitalul Clinic de Urgență București.

O instanță din Tribunalul Ilfov i-a dat dreptate medicului Mircea Beuran și a dispus anularea deciziei nr. 1468/12.06.2020 prin care medicul a fost destituit. Judecătorii au dispus ca medicul să fie reintegrat pe postul și pe funcția pe care le-a deținut anterior concedierii. De asemenea, judecătorii au mai decis ca Spitalul Clinic de Urgență București să-i plătească medicului Beuran și salariile majorate și actualizate de la concediere și până la momentul reîncadrării.

„Anulează Decizia nr.1468/12.06.2020. Dispune reintegrarea reclamantului în postul şi funcţia deţinută anterior concedierii. Obligă pârâta să plătească reclamantului o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate, de la data concedierii şi până la data reintegrării efective. Respinge cererea reconvenţională, ca neîntemeiată”, se arată în minuta publicată pe site-ul Tribunalului Ilfov.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit sursei citate, decizia Tribunalului Ilfov este executorie și va fi pusă în aplicare imediat după motivarea și comunicare de către judecători. Aceasta poate fi atacată, însă, cu apel, formulat în termen de 10 zile de la comunicare.

„Executorie. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă la Tribunalul Ilfov. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei azi,10.06.2021”, se mai arată în minuta publicată pe site-ul Tribunalului.

Mircea Beuran a fost demis de la conducerea Clinicii de Chirurgie a Spitalului Floreasca în ianuarie 2020,  în cazul unei paciente care a luat foc pe masa de operație.

Medicul a fost demis după cazul pacientei arse

Medicul Mircea Beuran a contestat decizia demiterii, la Tribunalul București și a cerut să fie reîncadrat în activitate și să i se plătească toate salariile de care ar fi beneficiat. Tribunalul București s-a pronunțat în acest caz în luna noiembrie a anului trecut.  iar instanța a hotărât să anuleze respectiva decizie și să oblige Spitalul Floreasca să-i plătească medicului toate salariile pe care ar fi trebuit să le încaseze din ianuarie, de când a fost demis, și până în iunie, când i-a expirat contractul de muncă. Este vorba de șase salarii cu sporurile aferente.

Judecătorii au apreciat că nu se justifică plata salariilor după data respectivă și nici reîncadrarea medicului, dat fiind că i-a expirat contractul de administrare în 6.06.2020. Decizia Tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel București unde acest proces este în curs de judecată.

Mircea Beuran a deschis o nouă acțiune

Ulterior, medicul Mircea Beuran a deschis o nouă acțiunea, la Tribunalul Ilfov, solicitând să fie anulată decizia prin care a fost eliberat din funcție, în iunie 2020, la expirarea contractului de administrare. De asemenea a solicitat să fie reîncadrat și să i se plătească toate salariile restante.

Judecătorii ilfoveni s-au pronunțat și în acest caz în favoarea sa, așa cum am arătat mai sus.