În plus, potrivit sondajului INSCOP, dintre potențialii candidați care ar putea intra în turul doi al alegerilor prezidențiale, Klaus Iohannis este cel mai apropiat de Ponta. Astfel, în cazul unei confruntări Ponta-Iohannis, liderul PSD ar obține 51,7% din voturi, iar prim-vicepreședintele PNL – 48,3%. Actualul premier ar câștiga confortabil toate celelate confruntări în turul doi, arată INSCOP. În cazul în care Crin Antonescu ar intra în turul doi, Ponta ar beneficia de 58,9% din voturi, iar liberalul doar 41,1%. Între Mihai Răzvan Ungureanu și  Victor Ponta, social-democratul ar obține 56,6%, iar președintele FC doar 43,4%. Studiul INSCOP a evaluat și o confruntare între directorul SIE, Teodor Meleșcanu, și premier, caz în care Ponta ar lua 63,7%, iar Meleșcanu doar 36,3%.

INSCOP a măsurat și opțiunile pentru turul I al prezidențialelor, Victor Ponta obținând 41,7%, în creștere cu circa patru procente, din ianuarie până acum. Crin Antonescu ar lua doar 20,7%, de la începutul anului el scăzând cu aproximativ 8%. Mihai Răzvan Ungureanu a crecut cu 3%, din ianuarie până acum, ajungând la 17,1% din opțiunile de vot. Candidatul PDL, Cătălin Predoiu, rămâne aproximativ constant la circa 8%.

Sondajul INSCOP a fost efectuat la comanda ziarului Adevărul, în perioada 1-7 mai, pe un eșantion de 1056 de persoane și are o marjă de eroare de 3%.