Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a anunţat, luni, că s-a stabilit data când va fi organizat congresul partidului. Cu această ocazie, pe data de 3 august se va desemna şi candidatul la alegerile prezidenţiale ce vor avea loc la sfârşitul acestui an.

Potenţialele nume sunt Viorica Dăncilă, Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, Ecaterina Andronescu, Şerban Nicolae, Călin Popescu Tăriceanu sau un independent.

Vineri, la Brăila, premierul Dăncilă a afirmat că se va stabili data congresului PSD când se va desemna şi candidatul pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al României.

„Vom avea un nou congres, la sfârşitul lui iulie sau începutul lui august, unde vom vota canddiatul nostru pentru prezidenţiale, sperăm să fie şi candidatul câştigător”, a declarat, vineri, la Brăila, Viorica Dăncilă.

Aceasta a vorbit şi despre sondajele partidului care se fac în această perioadă.

„Pe această listă sunt toţi colegii care şi-au manifestat intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale. E domnul Teodorovici, e domnul Fifor, doamna Ecaterina Andronescu, chiar şi Şerban Nicolae. E trecut de asemenea Călin Popescu Tăriceanu dar şi un candidat independent pe care nu l-am nominalizat, trebuie să le dăm o şansă tuturor celor care vor. Nu am omis pe nimeni din aceste liste. De asemenea, e şi o listă cu liderii formaţiunilor politice că e normal să facem şi această măsurătoare, iar numele meu apare pe această listă”, a mai spus Dăncilă, potrivit newsteam.ro