Evenimentul Zilei > Social > Informația care poate da peste cap relaxările promise de Cîțu. Viețile oamenilor sunt în pericol
Informația care poate da peste cap relaxările promise de Cîțu. Viețile oamenilor sunt în pericol

Informația care poate da peste cap relaxările promise de Cîțu. Viețile oamenilor sunt în pericol

O serie de declarații ale vicepreședintelui Comisiei de Sănătate din camera Deputaților ar putea să pună autoritățile în poziția de a regândi noile relaxări promise de la 1 august.

Situația epidemiologică pentru România nu va avea un curs fericit, este de părere vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, Adrian Wiener. Numărul persoanelor imunizate cu ser anti-COVID-19 este mai mic decât cel la care sperau autoritățile. Valul patru al pandemiei va fi drastic pentru România. Anunțul vine în contextul în care premierul a promis că, de la 1 august, românii vor avea parte de noi relaxări ale restricțiilor.

Premierul Florin Cîțu a transmis, marți, că de la 1 august românii vor avea parte de noi relaxări. Totuși, masca sanitară va rămâne în continuare obligatorie în spațiile închise.

Valul patru al pandemiei va avea efecte dramatice în România

Aproape 4,9 milioane de români s-au vaccinat, până în prezent. Ținta de 5 milioane de persoane imunizate cu ser anti-COVID-19, stabilită de autorități pentru data de 1 iunie nu a fost atinsă.

Vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, Adrian Wiener, este de părere că valul patru al pandemiei va avea efecte severe în România.

„Contagiozitatea variantei Delta, tendința de a avea un număr mai mare de spitalizări decât varianta cu care ne-am obișnuit și pe lângă aceste cifre mici globale de vaccinare, faptul că doar sub 30% din populația vulnerabilă peste 60 de ani este vaccinată, toate aceste lucruri ne fac să ne gândim la faptul că valul patru va fi unul cu efecte dramatice în România, cu un număr foarte mare de spitalizări și decese”, a declarat Adrian Wiener.

Cum am putea stimula vaccinarea

Potrivit vicepreședintelui Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, autoritățile trebuie să recurgă la orice măsură posibilă pentru a stimula vaccinarea împotriva coronavirusului.

Acesta a luat în calcul eventuale recompense, dar și condiționarea accesului persoanelor nevaccinate în anumite locuri publice, potrivit spynews.ro.

Șeful Guvernului, Florin Cîțu, a subliniat că singura modalitate prin care românii pot să evite un val patru sever de pandemie este vaccinarea.