PSD-iștii sunt pe urmele lui Florin Cîțu. Anchetă de urgență după apariția documentului

PSD-iștii sunt pe urmele lui Florin Cîțu. Anchetă de urgență după apariția documentului sursă: EvZ

Opoziția e revoltată pe premierul României, Florin Cîțu, candidat la șefia partidului PNL. Va fi sau nu va fi urmărit penal? PSD a declarat clar: există probe temeinice care justifică pe deplin o astfel de anchetă.

Opoziția e pe urmele lui Florin Cîțu, contracandidatul lui Ludovic Orban pentru șefia PNL. PSD cere demararea unei anchete de urgență, după ce în spațiul public au apărut informații care arată că premierul ar fi folosit resurse umane și bugetare din Cancelarie pentru a-și desfășura campania electorală.

Probe temeinice pentru anchetarea lui Florin Cîțu

"Documentele apărute în presă cu privire la punctajele de comunicare pentru campania internă a premierului Cîţu, realizate de angajaţii Cancelariei premierului, constituie probe temeinice care justifică pe deplin o astfel de anchetă, iar în trecut au fost numeroase cazuri similare pentru care s-au constituit dosare penale.

Punctajul emis de Cancelaria Prim-ministrului cu titlul 'Florin Cîţu candidat pentru preşedinţia PNL' arată că premierul Cîţu şi-a stabilit sediul oficial de campanie în biroul său de la Guvern şi foloseşte, în mod necuvenit, resursele şi personalul bugetar în lupta sa politică din partid", au transmis membrii PSD, luni, 19 iulie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit opoziției, "acest fapt se circumscrie unei infracţiuni de corupţie săvârşită de la cel mai înalt nivel al statului român, mai precis încălcarea art. 13 din Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie".

Se aude zăngănit de cătușe?

Poziția politicienilor social-democrați vine în contextul în care în spațiul public a apărut un document cu antetul Guvernului României în care sunt stabilite liniile de comunicare pentru liderii liberalilor, cărora li s-a spus ce trebuie să transmită pentru ca Florin Cîţu să-l învingă pe Ludovic Orban, pe 25 septembrie.

Documentul mai arată că „premierul are un partener de încredere: preşedintele Klaus Iohannis”.

"Conform acestui articol, folosirea influenţei ori autorităţii funcţiei de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii unui folos necuvenit, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani, iar tentativa se sancţionează conform legii", arată PSD.

Amintim că oamenii prim-ministrului vor să speculeze orice breşă din tabăra adversă. În documentul citat se arată că este esenţială obţinerea informaţiilor despre negocierile lui Ludovic Orban. Cine le obţine are datoria de a le transmite presei. „Orice poate fi folosit pentru a arăta că se tem că pierd”, este una dintre remarcile inserate în document.