Evenimentul ZileiPoliticaCine este Adrian Wiener. Povestea medicului care are șanse să fie viitorul ministru al Sănătății

Cine este Adrian Wiener. Povestea medicului care are șanse să fie viitorul ministru al Sănătății

Cine este Adrian Wiener. Povestea medicului care are șanse să fie viitorul ministru al Sănătății
Deputatul Adrian Wiener este o posibilă propunere a USR ca viitor ministru al Sănătății în locul lui Vlad Voiculescu, demis miercuri de premier.

Adrian Wiener este varianta preferată de USR pentru ocuparea postului vacant din fruntea Ministerului Sănătății, care va fi deținut interimar de premierul Cîțu. Imediat după demiterea lui Voiculescu, opțiunea vehiculată de USR este cea a deputatului din Arad.

Medicul a condus SJ Arad. Are specializări în Managementul Serviciilor de Sănătate

Wiener este la al doilea mandat în Parlament după scrutinul din 6 decembrie. De profesie medic, Adrian Wiener a fost managerul Spitalului Județean din Arad. În timpul pandemiei a reluat lucrul în spital, mai întâi la Spitalul Clinic Județean de Urgență, ulterior ca medic-coordonator la Spitalul din Grădiște dedicat pacienților infectați cu Covid-19.

USR-istul are specializări în Managementul Serviciilor de Sănătate. A făcut parte din coordonatorii principali ai Comisiei Județene de Prevenție Cardiovasculară. În mandatul de senator între 2016 – 2020, a fost membru permanent în Comisia pentru sănătate publică.

La scrutinul legislativ din 2016, Adrian Wiener a candidat pe listele USR PLUS ca senator. Apoi, în 2020, a candidat la Camera Deputaților. Înainte de a fi senator a ocupat funcții administrative și manageriale în cadrul Spitalului Județean Arad, unul dintre cele mai mari spitale din țară, conform informațiilor publicate pe site-ul USR.

Politicianul s-a format în Managementul Serviciilor de Sănătate (Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar București) și a contribuit, ca membru fondator și unul dintre coordonatorii Comisiei Județene de Prevenție Cardiovasculară, la derularea programelor de evaluare și informare asupra riscului cardiovascular în populații din mediul rural în județul Arad, mai precizează sursa citată.

A depus și promovat în Parlament mai multe legi pentru îmbunătățirea sănătății cetățenilor

În calitate de senator, membru în Comisia pentru sănătate publică, a depus și promovat spre adoptare proiecte de lege pentru îmbunătățirea sănătății cetățenilor. Printre acestea se numără Legea pentru alimente sănătoase și reducerea bolilor cardiovasculare, Legea pentru o informare corectă cu privire la medicamentele homeopate, Legea pentru stoparea infecțiilor nosocomiale și Legea pentru majorarea finanțării pentru medicina de familie. Ca deputat, va continua să propună proiecte pentru însănătoșirea sistemului sanitar, se menționează pe site-ul USR.

 

 


Accesează: