Rezultatele obţinute până acum arată că utilizarea acestor stimuli duce la îmbunătăţirea memoriei, creşte capacitatea de a rezolva probleme şi se îmbunătăţesc performanţele matematice. 
Periculos pentru copii
Cercetătorii atenţionează că utilizarea dispozitivului de către persoane nepregătite în acest sens este periculoasă, mai ales dacă şocurile electrice sunt aplicate copiilor, care au creierele în dezvoltare.
Cum funcţionează
Neurologul Roi Cohen Kadosh, inventatorul aparatului, l-a creat în aşa fel încât să stimuleze anumite zone din creier. Spre exempli, stimulând lobii parietali, responsabili de citire, scriere şi numărare, se îmbunătăţesc abilităţile matematice. Curentul electric duce la declanşarea unor reacţii chimice care determină celulele creierului să se dezvolte. Acest proces este esenţial în învăţare, creierul nostru şchimbându-şi structura pe măsură ce acumulăm informaţii. 
Abilităţi crescute timp de şase luni
"Procedura este inofensivă. Curentul electric este de o mie de ori mai redus decât nivelul la care s-ar putea produce orice fel deefecte negative", spune neurologul. Studiul a arătat că abilităţile matematice rămân la un nivel ridicat timp de şase luni după "tratament".