Evenimentul Zilei > Politica > Uite demisia, nu e demisia. Crapă nervii în PSD. Trădarea de câteva minute
Uite demisia, nu e demisia. Crapă nervii în PSD. Trădarea de câteva minute

Uite demisia, nu e demisia. Crapă nervii în PSD. Trădarea de câteva minute

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a cerut marți pe Facebook demisia actualei echipe de conducere a partidului.

După ce, marţi, secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a postat pe Facebook un mesaj în care spune că îşi dă demisia din PSD , iar lucrul acesta ar trebui să fie valabil pentru toată conducerea partidului, acesta s-a răzgândit.

Ulterior, a şters fragmentul din postare în care spunea că demisionează, iar într-un final a şters complet postarea. Întrebat de jurnalişti şi vizibil stânjenit, Fifor a declarat că „la CEx discutăm”.

Fifor a mai spus în comentariul său publicat pe pagina sa de socializare că PSD trebuie reconstruit iar pentru acest lucru trebuie ca actuala conducere, din care face peste şi el, să demisioneze.

„Daca vrem sa reconstruim partidul, atunci ar trebuie să începem cu o analiză profundă, onestă și transparentă a ultimelor două scrutine electorale. Atât la centru, cât și la nivel teritorial. Să vedem unde am greșit și care sunt soluțiile pentru următoarele bătălii electorale.

Avem cu toții o răspundere pentru rezultatele de la europarlamentare și prezidențiale. Am participat cu toții la deciziile luate de partid. Unii le-au propus, alții au tăcut, dar le-am susținut cu toții, aproape de fiecare dată în unanimitate.

Nu vom rezolva nimic dacă acum vom începe astazi să ne acuzăm unii pe alții. Ar însemna să mergem mai departe cu aceleași neajunsuri care ne-au adus în punctul în care ne aflăm.

Dacă vrem cu adevărat să reconstruim partidul, trebuie să spunem lucrurilor pe nume cu onestitate si colegialitate, în forurile statutare ale partidului. De prea multe ori am lăsat lucrurile importante nerostite sau le-am transferat la categoria „și altele”.

Actuala echipă de conducere a fost aleasă în cadrul Congresului din 29 iunie, într-un moment dificil pentru partidul nostru. Nu a fost deloc o misiune ușoară. În acel moment sondajele ne plasau la 17% și mulți din partid nu dădeau nicio șansă să intrăm în turul 2.

Iar ca și cum dezastrul din 26 mai nu ar fi fost de-ajuns, a urmat „cazul Caracal”, revenirea subiectului „10 august”, blocajele asupra Guvernului prin încălcarea Constituției, moțiunea de cenzură prin care PSD a fost înlăturat de la guvernare, învestirea guvernului PNL.

Cu toate astea, am intrat în turul 2, iar în final candidatul nostru a obținut 34%, dublu față de punctul de la care am pornit. E mult? E puțin? Se putea mai mult? Ce trebuie făcut pentru a reveni la intervalul nostru tradițional?

Toate acestea sunt întrebări la care trebuie să răspundem cu sinceritate în cadrul forurilor statutare, pe baza unei analize profesioniste.

Cu certitudine este nevoie de o schimbare! Sunt alături de cei care susțin acest lucru. Este nevoie de o noua echipa care sa duca proiectul mai departe.

Cu sublinierea necesară că, pentru a asigura un viitor sigur partidului nostru, e nevoie de profesionalism, corectitudine, transparență și mai ales unitate și spirit de echipă. Asta așteaptă cetățenii de la noi”, a scris Mihai Fifor pe Facebook.