În raportul pompierilor se menţionează faptul că Sorina a intrat în local cu intenţia probabilă de a ajuta persoanele aflate în pericol şi de a încerca să ajute la stingerea incendiului.
Cei de la ISU au stabilit că incendiul s-a produs din cauza unui întrerupător care avea un contact imperfect care a dus la supraîncălzirea şi aprinderea izolaţiei din mase plastice a conductorului electric şi a materialelor din imediata apropiere.
"Întrerupătorul defect se afla într-un bloc de 12 întrerupătoare şi era amplasat lângă barul restaurantului, în apropierea materialelor combustibile. Din cauza creşterii rezistenţei electrice a rezultat supraîncălzirea, iar faptul că blocul de întrerupătoare era alipit de lambriul de lemn acoperit cu lac a determinat aprinderea întrerupătoarelor şi propagarea către perdelele din material sintetic aflate în imediata apropiere. Ipoteza a fost confirmată şi de un anagajat al barului", se precizează în raportul comisiei de anchetă.
Tot mobilierul era lăcuit
Toate perdelele de la geamuri au luat foc, materialul sintetic ars a căzut pe canapele tapiţate, iar incendiul s-a extins cu repeziciune pe o latură şi apoi în întreg localul. Extinderea focului a fost favorizată şi de faptul că toate elementele de mobilier, grinzile şi stâlpii erau vopsite cu lac cu grad ridicat de combustibilitate.
"Temperaturile înalte degajate prin ardere, coroborate cu diferenţa de temperatură din exteriorul construcţiei, au determinat spargerea geamurilor şi implicit pătrunderea oxigenului în zona de ardere. Apoi un angajat al SC Compact Grup SA Iaşi (Club Pub 75 – n.r.)  şi alte persoane aflate în zonă au spart geamurile de pe latura pe unde se face accesul în sala de servire a restaurantului, cu intenţia de a evacua fumul, iar incendiul s-a propagat cu rapiditate din cauza aportului de oxigen în zona de ardere", au conchis pompierii.