Evenimentul Zilei > International > Încă un pas pentru retragerea cetăţeniei franceze în cazul imigranţilor infractori
Încă un pas pentru retragerea cetăţeniei franceze în cazul imigranţilor infractori

Încă un pas pentru retragerea cetăţeniei franceze în cazul imigranţilor infractori

Deputaţii din Hexagon au votat astăzi retragerea cetăţeniei imigranţilor care au atentat la viaţa poliţiştilor, magistraţilor ori pompierilor şi care sunt francezi de mai puţin de 10 ani, relatează AFP. Potrivit unei legi din 1998, doar unui francez condamnat pentru terorism i se putea retrage cetăţenia.

Proiectul de lege a fost votat cu 75 de voturi pentru şi 57 împotrivă, după trei ore de dezbateri. Aleşii de stânga, dar şi câţiva de dreapta se opun.
"E o măsură inacceptabilă, cinică şi care nu serveşte la nimic", spune Jacques Valax de la Partidul Socialist. 
În plus, măsura încalcă primul articol din Constituţie privind egalitatea tuturor cetăţenilor în faţa legii şi ar putea fi respinsă de Consiliul Constituţional.
Însă ministrul francez pentru imigraţie, Eric Besson, vorbeşte de o procedură excepţională. "Dacă aceste perspane atacă autoritatea statului, aduc o atingere naţiunii", declara recent demnitarul.
Măsuri pentru securitate sporită
Textul, al cinclea privind imigraţia din ultimii 7 ani, urmează să fie adoptat de Adunarea naţională pe 12 octombrie.
Retragerea cetăţeniei pentru cei care atentează la viaţa poliţiştilor, magistraţilor sau pompierilor este una din princialele măsuri luate de Franţa, după expulzarea romilor în România şi Bulgaria. Ieri, Comisia Europeană a decis să declanşeze în curând procedura de infringement împotriva Franţei în dosarul romilor. 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: