O femeie în vârstă de 103 ani din Wuhan s-a vindecat de coronavirus. Femeia nu suferea de nicio boală, iar acest lucru a ajutat la vindecarea rapidă a acesteia. Ea a și fost externată ieri, 10 martie, din spital, după mai puţin de o săptămână de tratament, fiind declarată cea mai în vârstă persoană vindecată de coronavirus.

Zhang Guangfen a fost diagnosticată la un spital din Wuhan, provincia Hubei din centrul Chinei, când abia mai era în stare să vorbească. A fost externată la numai şase zile de la internare. Presa chineză relatează că, la începutul bolii, starea pacientei a fost așa de rea încât asistentele au fost nevoite să o hrănească cu linguriţa şi să îi schimbe scutecele.

Femeia şi-a revenit însă în mod miraculos după ce i s-a acordat tratamentul necesar și hrana corespunzătoare. ”Pacientei îi plăcea să fie complimentată de asistente. Zâmbea de fiecare dată după ce i se spunea că arată frumos”, au relatat chinezii. Momentul în care femeie a fost externată şi escortată în afara spitalului de către un grup de medici a fost filmat și distribuit pe rețelele de socializare.

Bărbat de 100 de ani vindecat de coronavirus

Și un bărbat în vârstă de 100 de ani s-a vindecat şi a fost externat din spital sâmbătă. Acesta a necesitat însă tratament de două ori mai lung decât femeia centenară, și anume 13 zile. Bărbatul a fost internat în data de 24 februarie, la foarte scurt timp după ce a împlinit 100 de ani.

Centenarul reprezintă un adevărat miracol, având în vedere că e suferind de Alzheimer, hipertensiune şi are inclusiv probleme cardiace. Potrivit Xinhua, din cauza faptului că afecţiunile sale erau multiple şi complicate, medici militari l-au consultat în numeroase rânduri şi i-au prescris mai multe tipuri de tratament, de la antivirale la remedii ale medicinii tradiţionale chinezeşti şi terapie cu plasmă, în final reușind să îl vindece de coronavirus.

Sursa: Romaniatv.net