Încă o cale de acces la staţia de metrou Pipera

Încă o cale de acces la staţia de metrou Pipera

Metrorex va deschide, astăzi, un nou acces pentru călători în staţia de metrou Pipera, care va avea nouă porţi de intrare - şapte validatoare pentru cartele şi două pentru carduri tip ACTIV, spun reprezentanţii Ministerului Transportului.

Potrivit acestora, astfel va fi asigurată o fluenţă sporită a fluxurilor de călători.

În ultimii ani, în zona de nord a Capitalei şi mai ales în Pipera şi-au deschis sediile zeci de companii. Numărul de angajaţi care lucrează aici depăşeşte 100.000. Mulţi dintre aceştia folosesc metroul ca mijloc de transport, astfel că, în anumite intervale orare, se formau cozi la terminalele de intrare. Luna trecută, Metrorex a mai deschis o cale de acces la staţia Semănătoarea. În prezent, metroul nu mai opreşte în staţia Obor până pe 25 mai, din cauza unor lucrări la infrastructură.

Metrorex şi-a început activitatea în luna iunie 1977 şi operează sistemul de metrou din Bucureşti. Construită şi dată în folosinţă etapizat pe tronsoane începând cu anul 1979, reţeaua de metrou din Capitală însumează 62,2 km cale dublă, structurată pe patru magistrale, 45 staţii şi 3 depouri. Metroul transportă anual peste 140 milioane de pasageri. Parcul de material rulant în circulaţie însumează peste 370 de vagoane.

Ne puteți urmări și pe Google News