Evenimentul Zilei > International > A ÎNCEPUT CURSA ÎNARMĂRII. RUSIA dezvăluie PLANURILE ascunse ale AMERICANILOR. Ce are de pierdut ROMÂNIA
A ÎNCEPUT CURSA ÎNARMĂRII. RUSIA dezvăluie PLANURILE ascunse ale AMERICANILOR. Ce are de pierdut ROMÂNIA

A ÎNCEPUT CURSA ÎNARMĂRII. RUSIA dezvăluie PLANURILE ascunse ale AMERICANILOR. Ce are de pierdut ROMÂNIA

Luni, Rusia a informat că se pregăteşte să plaseze rachete nucleare americane în Europa, ca urmare a retragerii Washingtonului din acordul nuclear din perioada Războiului Rece, scrie Reutres.

Rusia încearcă să îl convingă pe preşedintele american, Donald Trump, să nu ducă la capăt ameninţarea că Washingtonul se va retrage din acordul nuclear care elimină rachetele nucleare cu rază scurtă şi medie ale ambelor ţări.

Cele două ţări se acuză reciproc de încălcarea acordului, iar Trump şi preşedintele rus, Vladimir Putin, se vor întâlni pentru a discuta această problemă la summit-ul G20 la sfârşitul lui noeimbrie.

Ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Sergei Ryabkov, a declarat într-o conferinţă de presă că Moscova doreşte să salveze tratatul şi că este deschisă la discuţii cu Washingtonul.

Ryabkov, care a acuzat în trecut SUA că încalcă acordul prin plasarea rachetelor în Polonia şi România, consideră că sunt şanse mici ca SUA să se răzgândească şi a informat că armata rusă se pregăteşte pentru un astfel de scenariu.

Ryabkov a mai punctat că Moscova este sceptică faţă de asigurările venite din partea SUA şi NATO cu privire la faptul că astfel de rachete nu vor fi amplasate.

„Am auzit negările dar nimic mai mult. Planurile s-au schimbat de multe ori în trecut. Nu vrem să fim dezamăgiţi de colegii noştri americani iar şi astfel luăm în calcul cel mai pesimist scenariu în planurile noastre militare”, a afirmat el.

El a adăugat că SUA ar putea să plaseze rachete nucleare în Europa în doar „câţiva ani”, ceva ce ar alimenta o cursă a armelor.