„1774/1/2019/a1 Respinge cererea de suspendare a judecății cauzei”, se arată în minuta deciziei pronunțate de Înalta Curte.

Practic, decizia instanței supreme înseamnă că procesul civil având ca obiect ordonanță președințială își va urma cursul la instanțele ierarhic inferioare. 

Tot marți, Curtea de Apel Craiova a decis strămutarea dosarului avâând ca obiect ordonanța președințială de la Tribunalul Mehedinți la Tribunalul Olt.

„Curtea de Apel Craiova a admis cererea de strămutare de la Tribunalul Mehedinţi la Tribunalul Olt, a desfiinţată de drept sentinţa civilă pronunţată de Tribunalul Mehedinţi în care soluţionarea procesului a fost declarată în favoarea Judecătoriei Drobeta Turnu Severin, a dispus înaintarea dosarului în favoarea Judecătoriei din Drobeta Turnu Severin şi refacerea tuturor actelor îndeplinite de instanţă înainte de strămutare”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Craiova, Ionel Grigorie.

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a contestat în instanţă decizia judecătorilor prin care fetiţa din Baia de Aramă a fost dată spre adopţie şi a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către minoră.

Pe de altă parte, procurorii SIIJ au deschis o anchetă pentru săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu, fapte în legătură cu judecarea dosarului având ca obiect cererea de adopţie internaţională a fetiţei, respectiv instrumentarea dosarului penal în care un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a efectuat, în urmă cu două săptămâni, o percheziţie la domiciliul asistentului maternal pentru a o lua pe fetiţă.