Întoarcerea la şcoală va fi treptată şi se va face pe grupe de vârstă pentru şcolile primare, a anunțat, duminică, premierul britanic Boris Johnson. Într-o primă fază vor reveni la şcoală elevii cu vârste cuprinse între 4 şi 6 ani şi 10 – 11 ani în Anglia, a declarat acesta în timpul unui briefing de presă.

Elevii de liceu vor relua cursurile ceva mai târziu, a adăugat şeful executivului britanic. Mai exact, liceenii şi profesorii vor fi în contact pentru a pregăti examenele, începând cu 15 iunie.

Condiţiile impuse pentru redeschiderea şcolilor fac subiectul unor controverse şi în Marea Britanie. Această țară e a doua la nivel mondial în ceea ce priveşte numărul de decese provocate de COVID-19. În Regatul Unit au fost înregistrate 37.000 de morţi şi peste 41.000 de cazuri de îmbolnăviri.

Mai multe autorităţi locale exclud redeschiderea şcolilor începând cu 1 iunie în Anglia, în timp ce şcolile rămân închise în Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord, regiuni care por decide la nivel local.

Sursa: Agerpres.ro