Evenimentul Zilei > Actualitate > În mintea unui criminal în serie. Detalii neștiute despre Monstrul din Caracal
În mintea unui criminal în serie. Detalii neștiute despre Monstrul din Caracal

În mintea unui criminal în serie. Detalii neștiute despre Monstrul din Caracal

Ucigașul de la Caracal ar putea fi un criminal în serie care a rămas nedescoperit de ani buni, în ciudat faptelor abominabile comise.

Gheorghe Dincă ar putea fi un criminal în serie care a operat de-a lungul anilor, dar care a rămas nedescoperit până acum, a spus psihiatrul Gabriel Diaconu la Digi24. Mai mult, specialistul punctează mai multe detalii atipice care dau unicitate cazului. Dincă nu a acționat nici pe departe conform tiparului clasic al criminalilor în serie.

”În cazul acestui om sunt mai multe elemente atipice, unul dintre ele fiind că este, vizavi de profilul tradițional al criminalului în serie, un pic cam bătrân.

Ceea ce poate să propună ori că ne uităm la un operator care nu confirmă teoriile, respectiv tezele, sau că ne uităm la o situație care confirmă ceea ce spune literatura, dar în care, ca dintr-o dată, avem de-a face cu un criminal care a acționat de-a lungul unei perioade mult mai lungi de timp și să s-ar putea să fie doar începutul unui șir de descoperiri mai mult sau mai puțin macabre.

Nu decontați posibilitatea că avem de-a face cu un om foarte ingenios. Am citit și am văzut comentarii în presă despre natura lui cognitivă sau despre nivelul lui de inteligență. Sunt absolut irelevante.

Cât privește activitatea lui infracțională, avem de-a face cu o persoană care a acționat cu bună știință și a făcut lucruri pe care dumneavoastră, eu, alte persoane cu siguranță că nu le-am întreprinde atât de metodic.

Nu suntem într-un epilog, ci în continuare într-un prolog foarte urât al unei povești care, iacătă, redefinește România zilelor noastre”, a punctat Diaconu la Digi 24.