EVZ a surprins aseară desfăşurarea de forţe din Stadionul Olimpic şi din împrejurimile arenei de 80.000 de locuri pe care a avut loc ceremonia de deschidere a Jocurilor.
Cel care a pus în scenă spectacolul a căutat să facă un mix între tradiţionalismul britanic şi nou.
A folosit imaginea Reginei, care a apărut alături de Daniel Craig, precum şi pe cea a lui Mister Bean, dar a şi scos din tolbă aşa-numita "Cutiuţă muzicală", oferind inclusiv elemente de kangoo jumps.
Fanii mişcării olimpice au însă de ce să fie nemulţumiţi: festivitatea nu a avut elemente care să preamărească Jocurile, ci doar a căutat să le facă reclamă britanicilor.
Imaginile surprinse de EVZ la faţa locului arată fenomenul creat de competiţie, dar şi securitatea extremă care a existat aseară pe malurile Tamisei.
Echipa României a intrat în arenă în jurul orei locale 23.29, două ceasuri mai târziu la Bucureşti, şi l-a avut în frunte pe jucătorul de tenis Horia Tecău.
Cum destui sportivi n-au părăsit aseară Satul Olimpic, având concursuri programate în zilele următoare, în delegaţia care a defilat prin faţa tribunelor au apărut şi oficiali ai COSR. Astfel, camerele de luat vederi au fixat-o pe Laura Badea, restrasă între timp din activitate.