Evenimentul Zilei > Social > Imaginile disperării, la adăpostul din strada Inspirației
Imaginile disperării, la adăpostul din strada Inspirației

Imaginile disperării, la adăpostul din strada Inspirației

La adăpostul de noapte din strada Inspirației, zeci de oameni ai străzii îşi caută liniştea. O masă caldă şi un ceai fierbinte îi ajută să-şi recapete respectul de sine şi să-şi descrețească fețele dezumanizate, măcar până a doua zi, când realitatea îi va izbi din nou cu tăişul ei concret şi rece.

Zeci de drame sociale strânse la un loc nu vezi în fiecare zi. Printre ei sunt mulţi nefericiţi care şi-au pierdut casele sau care au fost aruncaţi pe străzi de copii, ori care pur şi simplu au fost învinşi în lupta cu viaţa.

 

Mai tari decât cuvintele rămân imaginile, pe care Evenimentul zilei vi le prezintă astăzi prin amabilitatea celor de la Direcția de Asistență Socială şi Protecția Copilului Sector 6 Bucureşti. De altfel, DASPC Sector 6 a pus la dispoziția oamenilor fără adăpost paturi pentru nopțile geroase de iarnă.

Aceştia beneficiază de hrană caldă, haine curate, precum şi de consiliere specializată. Sunt două adăposturi care se umplu de fiecare dată când temperatura scade sub zero grade: cel de pe strada Inspirației şi cel de pe strada Mănăstirea Văratec.

Se întâmplă ca echipele de intervenție să ridice pur şi simplu de pe stradă oameni căzuți, aflați la un pas de hipotermie, şi să-i aducă la adăpost. Iar sistemul chiar funcționează, pentru că mulți dintre ei ar fi căzut, cu siguranță, pradă frigului.