Evenimentul Zilei > Actualitate > Imagini șocante pe biserica vandalizată cu însemne LGBT. Vasile Bănescu: „Toleranța clamată isteric” | VIDEO
Imagini șocante pe biserica vandalizată cu însemne LGBT. Vasile Bănescu: „Toleranța clamată isteric” | VIDEO

Imagini șocante pe biserica vandalizată cu însemne LGBT. Vasile Bănescu: „Toleranța clamată isteric” | VIDEO

Vandalizarea bisericii din Parcul IOR a atras reacția purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române. Vasile Bănescu acuză „toleranța clamată isteric de nucleele ideologice ale LGBT”.

Imagini șocante pe biserica vandalizată cu însemne LGBT.  Vandalizarea lăcașului de cult din Parcul IOR a stârnit revolta românilor.

Lăcașul de cult, din București, a fost profanat cu însemne ale LGBT, BLM sau ANTIFA.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. Vasile Bănescu, acuză „toleranța clamată isteric de nucleele ideologice ale LGBT”.

Iată reacția oficialului Patriarhiei Române, la biserica vandalizată din parcul IOR:

„Toleranța clamată isteric de nucleele ideologice ale LGBT, mai recent BLM sau ANTIFA, lovește din nou. Și face ceea ce știe ea mai bine: vandalizează, murdărește, expectorează mesaje grotești și, în accese de supremă inteligență, își scrie numele pe toate gardurile.

Inclusiv pe zidurile bisericilor. Recent, pe pereții frumoasei biserici ortodoxe din lemn situată în Parcul bucureștean IOR”, a transmis Vasile Bănescu.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a adăugat;

„Doar un exemplu strident dintr-un lung șir de acte violente dictate și întreținute de o hidoasă ideologie (neomarxistă) eminamente anticreștină, aplaudată pe alocuri inclusiv mediatic.”.

Ideologie „care infestează progresiv și progresist mediul universitar și social occidental, dar care, în virtutea mimetismului deja consacrat la noi, își găsește, iată, adepți și în România”.

Imagini șocante pe biserica vandalizată cu însemne LGBT

„Din fericire, a adăugat Vasile Bănescu, nu în România profundă, a majorității oamenilor normali și de bun-simț, ci în aceea, insulară, a unor personaje ce nu sunt obișnuite să țină în mână o carte, ci doar un spray cu vopsea de graffiti”.

„Salvarea lor, ca și a noastră a tuturor, o reprezintă constant educația în spiritul valorilor firescului, ale culturii autentice și, desigur, fertila credință în Dumnezeu”, a mai precizat Vasile Bănescu

Biserica ridicată de credincioși

Biserică maramureșeană din Parcul Alrexandru Ioan Cuza, cunoscut ca Parcul IOR, din Cartierul Titan, are hramurile Pogorârea Sfantului Duh și Nașterea Maicii Domnului.

Lăcașul de cult a fost construit chiar de credincioșii locului.

Biserica a fost vandalizată în cursul nopții de joi spre vineri, de persoane ce par a fi activiști homosexuali, BLM și ANTIFA.

Pe biserica vandalizată în stil satanist, icoanele din exterior au fost profanate cu vopsea, iar pe pereți au fost scrise mesaje de tip rasist precum #BLM și de propagandă gay #Be gay, do crime.

 

Printre încrisurile lizibile, unele fac trimitere la manifestațiile Black Lives Matter din Statele Unite, altele la lgbt.

Poliția Capitalei a transmis că a demarat o anchetă

„În această dimineață, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Secția 12 Poliție a fost sesizată de către un preot paroh cu privire la faptul că în această dimineață a găsit pereții, din lemn, ai bisericii desenați cu diverse inscripții.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul subunității, care au declanșat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere. Cercetările vor fi continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3”, a anunțat Poliția Capitalei.

 

La finalul săptămânii se anunță și un miting și un marș pentru Libertate la care și-au anunțat intenția de a participa și activiști LGBT.