Cel care a scris cuvintele care nu pot fi reproduse, pe lăcașul de cult, era supărat pe boxele scoase de preot, în fiecare zi, în fața intrării, la care credincioșii puteau asculta de la ferestre, Sfânta Liturghie.

Fotografia a fost postată pe contul de facebook  de Radu Oltean, un artist grafic. ”Una din cele mai arogante și nesimțite idei ai multor preoți ortodocși din România a fost ”împărțirea” slujbelor din biserică cu toată lumea, prin boxele scoase afară. Să bage cu forța religie la păgânimea din orașe, mama lor de atei! O perioadă oamenii au îndurat. Nu dădea bine să te iei de Biserică că ți-era frică că te bate Dumnezeu. Sau Părintele, sau enoriașii mai cucernici.

Cei care comentau sau rugau preoții să mai taie volumul Sfintei Liturghii li se replica că majoritatea oamenilor se bucură să aude dumnezeieștile cântări și să-și pună termopane dacă nu le place. Iată că într-un orășel din apropierea orașului Baia Mare, Tăuții-Măgherăuș, unde enoriașii se săturaseră să tot asculte slujbele la difuzor, dat la maxim (se auzea și la 2 km distanță), cineva, cu simț civic, probabil personificarea furiei întregului cartier, a lăsat un mesaj pe Sf. Lăcaș”, a scris Radu Oltean, care este un USR-ist convins.

Mesajul s-a viralizat rapid, dar a fost aspru taxat de comentatori. De exemplu, Ștefan Horga scrie la comentarii că ar fi fost de preferat ca oamenii să meargă să vorbească cu preotul sau cu primarul. ”Te deranjează gălăgia? Mergi sau cel mai bine mergeți la primărie și faceți plângere. Nu mă refer la tine, ci la cine se confruntă cu problema asta. SAU…sau, putem acționa că niște cretinei și ne apucăm de vandalizat chestii. Asta sigur rezolvă problema”.

Bogdan Seculici, un alt internaut, scrie că gestul de a posta imaginea cu biserica vandalizată ar trebui taxat penal. ”Incalificabil gestul dumneavoastră, de a promova și lăuda asemenea acte de vandalism…”.