Evenimentul Zilei > Social > IARNA a făcut PRĂPĂD în Europa. O mașină a ÎNGHEȚAT la semafor în Germania, în Austria a intervenit ARMATA, în Grecia temperaturile au SCĂZUT la -23 de grade
IARNA a făcut PRĂPĂD în Europa. O mașină a ÎNGHEȚAT la semafor în Germania, în Austria a intervenit ARMATA, în Grecia temperaturile au SCĂZUT la -23 de grade

IARNA a făcut PRĂPĂD în Europa. O mașină a ÎNGHEȚAT la semafor în Germania, în Austria a intervenit ARMATA, în Grecia temperaturile au SCĂZUT la -23 de grade

Denumită de britanici „bestia din Est”, de germani „haosul de zăpadă”, vremea extremă din ultima perioadă a luat prin surprindere țările europene. Drumurile au fost blocate, trenurile nu au mai mers, iar școlile au fost închise.

Mai multe decese s-au înregistrat din cauza zăpezii. Autoritățile au emis avertizări de călătorie după ce mai mulți oameni au murit prinși în avalanșe, informează Mediafax

În Turcia a fost foarte frig, temperaturile au scăzut sub 0 grade celsius. Deși media pentru această perioadă este de în jur de nouă grade celsius.

În Austria, a fost  mobilizată armata, 300 de soldați au fost trimiși către zonele cele mai afectate de zăpadă. Aceștia au eliberat copacii de zăpadă pentru a reduce riscul căderii acestora. 

În nordul Greciei s-a înregistrat o temperatură record de -23 grade celsius.Plajele din Atena au fost complet acoperite de zăpadă. 

Oamenii din mai multe părți ale Germaniei și Suediei au rămas izolați din cauza zăpezii, aceștia au depins de autorități să le asigure hrana necesară supraviețuirii. 

De asemenea, în Suedia și Germania au fost închise școlile iar trenurile au fost suspendate. 

În Germania, un copil în vârstă de 9 ani murit după ce un copac s-a prăbușit pe el, din cauza zăpezii. Mai mulți șoferi au rămas izolați pe o autostradă din sudul Germaniei și aceștia au fost ajutați de voluntarii de la Crucea Roșie. 

În Marea Britanie, vremea extremă a fost denumită de meteorologi „bestia din Est”. Și britanicii au avut de suferit de pe urma zăpezii și a temperaturilor extreme. 

În Germania,în Munchen, în o mașină a înghețat complet la semafor. Poliți germani au avertizat șoferii să aibă grijă de mașinile lor, în caz contrar vor primi amenzi foarte mari. Acest fenomen de vreme extremă a fost numit de presa germană „Schneechaos”, în traducere „haosul de zăpadă”.

În munții Beskizi din Cehia,  turiștii au filmat cantități mari de zăpadă ,

În Republica Cehă, în munţii Beskizi, turiştii au filmat cantitățile imense de zăpadă.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.