Evenimentul Zilei > International > Hugo Chavez spune nu diplomatului propus de SUA ca ambasador
Hugo Chavez spune nu diplomatului propus de SUA ca ambasador

Hugo Chavez spune nu diplomatului propus de SUA ca ambasador

Preşedintele venezuelan, Hugo Chavez, l-a refuzat, ieri, pe diplomatul desemnat de Statele Unite pentru postul de ambasador de la Caracas şi i-a cerut lui Barack Obama să caute un alt candidat pentru această funcţie, relatează AFP.

"Cum poţi crede, Obama, că îl voi accepta pe acest domn? Cel mai bine este să îl retragi, Obama. Nu insista, îţi cer". Asta i-a transmis Chavez lui Obama, în timpul programului său radio-televizat "Alo, preşedintele".
Diplomatul, criticat de Chavez
Într-un chestionar pentru candidatura sa la postul de ambasador, diplomatul a apreciat că moralul forţelor venezuelane este scăzut şi că influenţa Cubei creşte. Aceste declaraţii au fost respinse de armată şi de Ministerul Apărării din Venezuela şi condamnate de Chavez.
"Nu poate veni ca ambasador. A rupt el însuşi normele diplomaţiei. Nu poate veni aici", a declarat Chavez.
Washington a declarat că este de acord cu "îngrijorările" diplomatului său, dar a apreciat că nu va interfera în afacerile interne ale Venezuelei.
În raportul său anual asupra terorismului, Departamentul de Stat subliniază reducerea la minim a cooperării antiteroriste cu Venezuela, adăugând că nivelul sprijinului pe care Caracas îl acordă gherilelor columbiene "rămâne incert".