Evenimentul Zilei > Actualitate > Hoți prinși în flagrant. Polițiștii au fost uimiți când au văzut prada
Hoți prinși în flagrant. Polițiștii au fost uimiți când au văzut prada

Hoți prinși în flagrant. Polițiștii au fost uimiți când au văzut prada

Doi hoți care furau capace ornamentale de roti auto au fost prinși în flagrant delict de polițiști, după o investigație care durează de mai multă vreme.

Cei doi hoți au furat, înainte de a fi reținuți de poliție, mai bine de 100 de seturi de capace de roți auto, de la mai multe mașini. Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliția Capitalei, cercetările polițiștilor au pornit după ce mai mulți proprietari de autovehicule, din București, au reclamat dispariția capacelor de roți. Sesizările cetățenilor referitoare la furtul componentelor auto au fost centralizate la nivelul Secției de Poliție nr. 23, se mai arată în comunicatul de presă transmis de Poliția Capitalei.

Conform sursei citate, poliţiştii au demarat investigaţiile şi, având în vedere mai multe informații despre modul de comercializare al acestor obiecte, s-au axat şi pe analiza ofertelor care au apărut pe site-urile specializate în vânzarea în mediul on line. În urma verificărilor pe care le-au efectuat, anchetatorii au ajuns la un bărbat domiciliat pe raza Sectorului 3. Având în vedere ofertele postate pe site-urile de vânzări, polițiștii au concluzionat că este foarte posibil ca acesta să fie implicat în furturile de capace ornamentale de roți.

Astfel, bărbatul a fost pus sub urmărire, iar vineri, în jurul orei 21,00, în cadrul unei activităţi operative, poliţişti din cadrul Secţiei 23 l-au surprins în flagrant delict, în timp ce fura capacele ornamentale de pe roțile unor autoturisme. Individul opera împreună cu un alt tânăr care îl ajuta să se miște mai repede.

Cei doi bărbaţi au fost imobilizaţi şi conduşi la subunitatea de poliţie pentru audieri. Ulterior, dintr-un garaj utilizat de cei doi suspecți, au fost ridicate 105 seturi de capace roti, despre care polițiștii cred că au fost furate de la tot atâtea autovehicule. Cercetările sunt continuate delucrătorii din cadrul  Secţiei 23 Poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3. Cei doi bărbați, în vârstă de 20 şi, respectiv, 21 de ani au fost reținuți, urmând ca procurorii să stabilească dacă vor fi prezentanți instanței pentru arestare.