Editura Evenimentul si Capital

Astrologia este o metafizică veselă! Berbecii au speranțe, Leii au tupeu

Autor: | | 10 Comentarii | 2653 Vizualizari

Pe 11 martie s-au născut Rupert Murdoch, Urbain Jean Joseph Leverrier, Sir Harold Wilson, Bobby McFerrin, Julius Blüthner, Ion Besoiu, Reka Szabo, Ion Bogdan Lefter. Pe 12 martie s-au născut Liza Minnelli, Georges Delerue, Walter Schirra, Jack Kerouac, Kemal Atatürk, Constantin Chiriţă, George Nicolescu, Virgil Nemoianu.

În calendarul creştin-ortodox, pe 11 martie sunt Sfinţii: Sofronie, Trofin şi Pionie. Pe 12 martie sunt Sfinţii: Teofan, Grigorie Dialogul şi Simeon Noul Teolog. Sâmbătă este pomenirea morților. Ambele zile sunt cu dezlegare la ulei și vin.

Evenimentul Zilei din 11 martie 1988 – expiră termenul pentru colectarea vechilor bancnote britanice. Totuşi peste 70 de milioane de lire rămân în circulaţie, la populație. În spiritul umoristic tipic britanic, Banca Angliei declară: „Nu avem nici cea mai mică idee unde sunt banii aceştia. Sperăm că la colecţionari!” Sursă ”Book of Days” pagina 131.

Tradiţional, cea de a douăsprezece babă a Dochiei, numită Tiţa, Uţa, Sevastiţa – cine o ţine şi se adevereşte este sănătos şi bolile nu se prind de el. Şi, spune legendă şi cel de al doisprezecelea cojoc al Dochiei, ultimul!

În ”Kalendar” mai sunt și a doua și a treia zi a „Moşilor”. Am o bănuială, că „Babele” sunt autentice şi de o vechime istorică considerabilă, poate de la daci, agatârşi, cabiri, ca sărbători ale primăverii şi ale naturii. Moşii... sunt nişte politicieni, nişte făcături creştine, acolo!

Egalitatea asta simetrică între sexe nu mi-a sunat niciodată, nici foarte tradiţional, nici foarte inteligent. Adică dacă sunt nişte sărbători feminine, pac şi misoginii cu o sărbătoare masculină, ca să înăbuşe mesajul autentic, tradiţia din matriarhat, tocmai. Mai ales că Moşii nu au nume vechi, tradiţionale, ci se consideră numele sfinţişorilor creştini din ziua respectivă (doar în unele regiuni). Oare de ce? Mai mult, în alte regiuni sunt douăsprezece babe, adică se suprapun copios peste... moşi!

Iată şi mărturia preotului Simeon Florea Marian, unul dintre cei mai mari şi mai distinşi folclorişti şi adunători de poveşti populare: "Babele care ţin nouă zile de-a rândul, sunt rele, pentru că ele de regulă ne aduc ninsoare şi ploaie, udeală şi receală. Moşii, din contră, sunt buni...". Misoginism funciar creştin primitiv: „Bărbatul este bun, femeia este rea!” Oare asta se învăţa în şcoli la ora de religie? Bună întrebare!

Mulţi dintre domniile voastre, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, daţi dovadă, în corespondenţa pe care mi-aţi trimis-o, de dorinţa de a cunoşte mai multe despre astrologie, dorinţă legitimă, dar amestecată cu fake news care vi se transmit prin mijloacele media. Haideţi, să vă explic.

Ascendentul, mai important ca zodia, karme şi lecţii de viaţă, reîncarnări şi vieţi trecute în care aţi fost neapărat cineva important. Nimeni nu a fost un gândac de bucătărie!

Aiureli fengşungiste şi arcane vedice, superstiţii din Orient, preluate, în Vest de guguștiuce naive și confuze! Care au locul şi publicul lor, dar, la Est de Iran!

Sigur, aşa cum nişte preoţi înţelepţi mi-au spus că religia este absolut obligatorie pentru majoritatea primitivă şi redusă, ca prin respect şi frică, să fie factor civilizator şi cod obligatoriu de norme în societate - tot aşa, pseudoastrologia, şarlatania şi impostura au publicul lor de naivi.

Niciodată un astfel de naiv nu îmi va putea citi şi înţelege horoscopul, pentru că este, aşa cum spune maestrul Dan Andronic, pe blogul lui : „interzis proştilor”!

Ce spune această astrologie ştiinţifică, care sunt principiile de bază? În primul rând astrologia adevărată, elenistică, europeană, studiază TIMPUL! Așa spune și Catehismul, paragraful 2116, criticând, de fapt astrologia pentru încercarea de a stăpâni timpul și oamenii și prin aceasta, istoria. Zodiile, în astrologia ştiinţifică, creștină, sunt intervale de timp de circa 30 de zile, începând cu echinocţiul de primăvară, 20 martie.

Astrologia vedică, indiană, orientală, atât de dragă unora și altora, porneşte de la premiza, greşită, că zodiile sunt LOCUL, în spaţiu, ocupat de constelaţii. Zodiile sunt... în spațiu!

O să mai revin, sunt multe de precizat, dar ascultaţi-mă şi credeţi-mă pe cuvânt: astrologia orientală este o superstiţie, se bazează pe tipul de gândire oriental, sincronic. Nu ni se potriveşte. Este astrologia nimicului, a omului supus, a grăuntelui de nisip, strivit de zei şi de cei puternici. Se dau sentinţe, omul este condamnat dinainte unui destin prestabilit şi implacabil.

Astrologia caldeeană, europeană, ştiinţifică, creştină, sau cum vreţi să-i spuneţi, se bazează pe modul de gândire logic, a lui Aristotel, european. Ni se potriveşte nouă. Este astrologia omului alb, european, creştin, bucuros că face parte din Dumnezeu pe care-L iubeşte şi vrea să-L înţeleagă. Nu se ghicește viitorul așa-zis implacabil, se dau sfaturi bune, ca să navighezi cu succes între Destin şi Liberul Arbitru!

Am primit, de la o instanță internațională, mai multe cereri de clasamente și de propuneri pentru premierea unor astrolgi din România. Așa că am rugat un prieten care lucrează în industria tv să-mi facă mai multe fișiere video cu ce este pe piață în materie de astrologie, eu nu am televizor, de vreo 15 ani. Am primit ceva, dar ceea ce m-a nemulțumit sunt figurile severe, tragice chiar, aș spune ale celor care fac astrologie la tv. Astrologia este o metafizică veselă. Au spus-o mulți în cele șase mii de ani de istorie și o spun și eu, din nou. Astrologia dă speranță. Speranța dă optimism. Optimismul dă bucurie. Bucuria dă veselia unui om cu cugetul curat. O să mai discutăm, o să mai vedem, vorba lui Elon Musk.

Mi-a făcut plăcere poziția președintelui României la UE. Bravo, există interese ale României mai presus de răfuielile politice și guvernări efemere, la Cotroceni se pare că a început să se înțeleagă lucrul acesta. M-a impresionat prăbușirea Porții Albastre din Malta. Un prieten, de departe, mă întreabă dacă nu cumva este un semn! O să mai discutăm, o să mai vedem...

Se pare că este un weekend cu vreme rea. Dacă nu este absolut necesar, nu porniți la drum. Un ceai cald și multe vorbe și voie bună, împreună cu cei dragi.

Eu o să caut un film bun, nu știu încă care, dar cu siguranță înainte de 1980. O să vă spun altădată de ce.

Apoi o să-mi fac canonul de pustnic în rodaj, o să mă rog în felul meu care nu este deloc dogmatic, dar vine din inimă, pentru pace, pentru toți și pentru toate, dar mai ales pentru o doamnă care are un mare necaz, cu o cățelușă mică. Așa o să mai treacă o noapte, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC Weekendul îţi aduce noi speranţe şi noi oportunităţi de afirmare. Atenţie, însă, aparenţele trebuie întotdeauna salvate, este regula jocului pe care trebuie să o respecţi dacă vrei să fii apreciat(ă) de anturajul tău. Este greu să respecţii convenienţele, îţi apar ca nişte reguli ipocrite şi uneori chiar inutile – dar sunt regulile jocului social. Configuraţia astrologică arată că perioada menţionată este aspectată favorabil – aşa încât poţi da dovadă de dinamism, aşa cum îţi place ţie. „Repede şi bine” este crezul tău în această perioadă şi interesele tale personale avansează în direcţia dorită „repede şi bine”. Atenţie la răcelile de iarnă târzie şi primăvară timpurie, la alergii şi la durerile de cap. Nu este nimic foarte serios, dar, Berbecii trebuie să-şi suplinească nevoia de ronţăială cu „ceva verde” – sau cu ceva vitamine.

TAUR Cu Venus pusă pe croşetat, sau pe făcut goblenuri, perioada apare ca una obişnuită. Adică, multă muncă – sărăcia omului! Adică în acest weekend trebuie să faci mai mult efort decât în mod obişnuit ca să realizezi ce ţi-ai propus. Din această cauză cele două zile par obositoare şi uşor agasante. Nostalgia ţi se strecoară şi în suflet, chiar dacă vremea şi vremurile sunt ciudăţele rău. Aşa că o mică migrenă, ca o mică furtună în borcanul cu melancolie, este tot ce ţi se poate întâmpla, mai rău. Mai bine este să te îndrăgosteşti din nou pentru că este o stare care îţi face bine şi te motivează. Dacă oferta umană este aşa cum este, te poţi ataşa de un căţeluş, o pisicuţă sau chiar de un colier cu pietre (semi)preţioase! Nu degeaba, Venus-Afrodita, planeta ta protectoare, era considerată de antici zeiţa dragostei şi a frumuseţii, dar şi a podoabelor strălucitoare.

GEMENI Cu Mercur afectat, nativii din Gemeni au unele probleme. Unii dintre Gemeni au mai puţini bani decât au nevoie, alţii au probleme cu imaginea, iar o a treia categorie se luptă cu morile de vânt. Aşa că nu prea este pace sub măslini, sau sub ce vrei tu! Totuşi, norocul îţi zâmbeşt. Dar nu eşti avantajat în comunicare şi în imagine – domeniile în care excelezi, de fapt. Trebuie să eviţi cu diplomaţie discuţiile în contradictoriu ca să nu se transforme în reproşuri memorabile. Atenţie la micile accidente domestice în care eşti specialist – închisul uşii peste mână, aprinsul feţei de masă cu ţiagareta etc – pentru că tu gândeşti infinit mai repede decât acţionezi. De aici rezultatele nedorite în sinergia dintre spirit şi materie, de fapt am mai discutat despre asta, nu ?!

Tudor Chirila, reactie HALUCINANTA! Ce a putut sa spuna despre cazul Codrutei Kovesi a DEPASIT orice imaginatie

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
23:33 Lazăr RĂSPUNDE acuzațiilor. INTERVENȚIE de ULTIMA ORĂ a procurorului general. ACUZAȚIILE „sunt neavenite și urmăresc destabilizarea Ministerului” 23:30 BREAKING NEWS! SEBASTIAN GHIȚĂ: ESTE INIMAGINABIL ce lucru o FACE SĂ MINTĂ 23:25 Kovesi ÎL TRAGE ÎN GROAPĂ pe Augustin Lazăr. Există un mic detaliu care îl poate distruge pe Procurorul General. News alert în Justiţie 23:20 UPDATE. AMENINŢARE CU BOMBĂ la România TV! Geniştii în alertă! Ion Cristoiu se află în clădirea televiziunii. Breaking news în media 23:11 DEZASTRU pentru Kovesi. ACUZAȚIILE oficiale ale SIIJ. Fosta șefă a DNA ar fi luat sute de mii de lei 22:43 Un MARTOR-CHEIE a făcut DECLARAȚII explozive. Noi informații despre Kovesi și ZBORUL în Jakarta 20:50 UPDATE. A fost RESPINSĂ CEREREA LAUREI KOVESI! ADINA FLOREA, în continuare procurorul de caz 17:30 OPERAŢIUNEA STRICT SECRET, Kovesi şi dosarul în care e suspectă. Fostul şef al Poliţiei Române lansează MAREA BOMBĂ: „Totul s-a organizat la nivel de minister” Breaking news 13:43 Avocatul Piperea, despre CITAREA Kovesi: „E un concurs de infracțiuni care ar putea determina o pedeapsă chiar de 10 ani. Este un cumul de acuzații grave." 12:27 News ALERT! PONTA, la ieșirea din sediul PARCHETULUI GENERAL. PROCURORII nu i-au ARĂTAT ce CONȚINE DOSARUL 12:24 Dan Andronic, despre AUDIEREA lui KOVESI: „Nu are cum să evite cerea PARCHETULUI”. News alert 09:04 Pleșoianu solicită expulzarea ambasadorului Hans Klemm: „Acest individ a depășit deja orice limită a diplomației" 08:29 Lovitură PUTERNICĂ dată Regimului Dragnea din partea Germaniei. România va pierde ENORM dacă Kovesi va fi arestată. 06:10 „Operațiunea Sebastian Ghiță îl denunță pe Florian Coldea” a fost un succes. Va fi și „Operațiunea Sebastian Ghiță o denunță pe Codruța Kovesi”? România lui Cristoiu 23:24 BREAKING NEWS în CREIERII NOPȚII! BLONDA lui Iohannis îi întoarce spatele: „Nu mă interesează Kovesi și nici referendumul!” 22:57 BĂTĂLIA TITANILOR: Kovesi și Ponta FAȚĂ ÎN FAȚĂ! Via lui Ghiță o va TORPILA pe Kovesi 21:17 Ghiță și MOMENTUL ADEVĂRULUI despre Kovesi: „Ea a încercat să îmi închidă gura pentru că știam ce a făcut în tinerețe” 20:35 Ponta aruncă bomba: TRECUTUL Laurei Kovesi ESTE ALTUL DECÂT CEL ŞTIUT. Ce s-a întâmplat, de fapt, la vizita din vie? Breaking news 20:34 KOVESI și IOHANNIS. Stăpânii lor vor să transforme România într-un STAT POLIȚIENESC. Acuzații GRAVE 18:21 Ion Cristoiu devoalează anomalia din comportamentul Laurei Codruţa Kovesi: „Pentru prima dată, ea pune mâna pe telefon”