Evenimentul Zilei > Actualitate > HOBIŢI imprimaţi pe DOLARI neozeelandezi. Isteria „Stăpânul Inelelor” îşi spune cuvântul
HOBIŢI imprimaţi pe DOLARI neozeelandezi. Isteria „Stăpânul Inelelor” îşi spune cuvântul

HOBIŢI imprimaţi pe DOLARI neozeelandezi. Isteria „Stăpânul Inelelor” îşi spune cuvântul

Pentru a contribui la promovarea peliculei "The Hobbit", filmată în ţara lor, neozeelandezii vor imprima o serie de monede şi timbre cu chipul personajelor principale din film.

Cunoscuţi din trilogia "Stăpânul Inelelor", deja celebrii eroi Bilbo Bessac, Bilbon Sacque sau Gandalf vor apărea pe monede de la 1 la 10 dolari. Cel mai scump ban cântăreşte 28 de grame şi costă 3.695 de dolari.
Filmul este ecranizarea romanului lui Tolkien,"Bilbo Hobbitul", publicat în 1937, înainte ca autorul să dezvolte, după aproape 20 de ani, aventurile "Pământului de mijloc" în trilogia ‘Stăpânul Inelelor’ (1954).
Peter Jackson a regizat deja cele trei filme din trilogia ‘Stăpânul Inelelor’, în 2001 – 2003, lansate într-un ritm de un episod pe an şi care au înregistrat un imens succes comercial.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.