Hașotti: Amnistia, unul din motivele crizei din USL.Un lider PSD ne-a spus: "Vreți să ne băgați în pușcărie?"

Hașotti: Amnistia, unul din motivele crizei din USL.Un lider PSD ne-a spus: "Vreți să ne băgați în pușcărie?"

Unul dintre motivele care ar putea duce la ruperea USL este faptul că social-democraţii vor să fie adoptată legea amnistiei şi graţierii, iar liberalii nu, susține liderul senatorilor liberali, Puiu Hașotti.

Declaraţia a fost făcută într-o intervenţie telefonică la postul B1tv la scurt timp după ce Ponta a spus că Antonescu face calcule să candideze la preşedinţie din partea Opoziţiei.

"Va mai spun în premieră un lucru, nu dau nume. Unul din motivele pentru care USL pare că se destrama este ce s-a întâmplat cu ceva zile în urmă. În sediul USL a intrat un important lider din teritoriu al PSD, se discuta legea amnistiei. Noi spuneam limpede că suntem împotrivă. A intrat furios şi a spus 'Vreti să ne băgaţi în puşcărie?' Ăsta a fost unul dintre motive. Noi nu vrem să băgăm pe nimeni în puşcărie. Nimănui nu-i dorim răul, dar cine a încălcat legea trebuie să plătească!", le-a transmis Puiu Hașottii social-democraţilor.

Întrebat cum reacţionează PNL după ce PSD i-a aruncat astăzi mănuşa, anunţând că se gândeşte la un candidat propriu la preşedinţie, Puiu Hașotti a replicat: "O ridicăm!.  Liderii PSD din teritoriu au fost convocaţi, azi, la București, la hotelul Rin, deținut de frații Negoiță, pentru a aniversa împlinirea a patru ani de când a fost ales Victor Ponta în funcţia de președinte. Și în cadrul discuției informale, dar și, oficial, la finalul acesteia, mesajul pesediștilor către liberali a fost că Antonescu poate să-și ia gândul de la sprijinul lor pentru Cotroceni. "Problema este că am convingerea, eu şi colegii mei, că domnul Antonescu a luat decizia de a candida în Opoziţie pentru că e mai uşor să critici şi să nu răspunzi de nimic. Aş vrea să găsim o soluţie până luni ca să nu fie aşa. Dar impresia mea este că domnul Antonescu a decis să candideze la preşedinţie fără să mai guverneze până atunci. PSD vrea păstrarea USL-ului, așteptăm ca liberalii să ia o decizie", a declarat Ponta.

Ne puteți urmări și pe Google News
CITIȚI ȘI:
  •  Victor Ponta, de la CHEFUL PSD: "Antonescu va candida din partea Opoziției" | GALERIE FOTO