Naționala masculină de handbal a României a câștigat cu scorul de 34-29 partida cu Italia, disputată miercuri seară, în sala Dinamo din București, contând pentru Grupa a 2-a preliminară pentru Campionatul Mondial programat în 2015, în Qatar. Cel mai bun marcator al echipei pregătite de Eliodor Voica a fost Florin Acatrinei, cu 7 goluri. În celălalt meci din grupă, Slovacia a câștigat cu 20-18 partida disputată în deplasare cu Cipru.
Cu o rundă înainte de încheierea jocurilor din preliminarii, clasamentul Grupei a 2-a se prezintă în felul următor: 1. România (10 p), 2. Slovacia (8 p), 3. Italia (2 p), 4. Cipru (0 p). În ultima etapă, programată sâmbătă, România va juca în deplasare cu Slovacia.
Tricolorii pot ajunge în play-off-ul pentru Campionatul Mondial chiar și dacă vor pierde acest joc, numai că înfrângerea nu trebuie să fie la mai mult de 7 goluri diferență. „Mergem în Slovacia să câștigăm, pentru că nu avem nicio șansă daxcă plecăm de la ideea că putem să pierdem la o diferență de șapte goluri”, susține însă selecționerul Eliodor Voica.
Câștigătoarele celor 5 grupe preliminare se califică la barajul pentru Campionatul Mondial.