Potrivit specialiștilor din Rusia, citați de Kommersant, atacurile ar urma să se întețească și înrăutățească în următoarea perioadă, relatează The Moscow Times. În luna aprilie, atacurile distribuite de refuz al serviciului (Distributed Denial-of-Service, DDoS) s-au dublat față de luna martie, iar acest trend nu va face decât să continue, înainte de deschiderea oficială a turneului, care va avea loc pe 18 iunie.

Nu doar atacurile provoacă frică, dar și scamatoriile și înșelăciunile. De obicei, cele mai comune sunt mesajele care anunță utilizatorul că a câștigat bilete la loteria FIFA. Cei care călătoresc în Rusia trebuie să fie și ei atenți, pentru că există muște site-uri false care arată oferte de bilete de avion foarte ieftine sau prețuri scăzute pentru cazările din țara-gazdă.

Hackerii crează site-uri duplicat ale unor destinații web foarte comune și căutate, cum ar fi Booking.com sau Airbnb, folosindu-se de replici pentru a intra în posesia datelor bancare ale internauților.

Un alt truc periculos ar putea fi virusarea Fan ID, sistemul care permite fanilor să pătrundă pe stadion. Spectatorii au nevoie atât de un bilet la meci, cât și de un Fan ID pentru a putea intra în incinta stadionului, dar hackerii ar putea cauza haos prin denaturarea simbolurilor de identificare.