Potrivit sitului wowbiz.ro, interviul a fost pentru postul de radio București FM iar Daniela Marin s-a arătat neașteptat de volubilă, la 8 luni de la moartea fostului ei soț. Ea a părut relaxată și s-a amuzat alături de cei doi colegi ai ei de la teatru, actorii Andrei Rosu și Alice Nicolae. Ușor slabită, însă aranjată, Daniela a lăsat impresia că ar fi depășit perioada dificilă pe care a traversat-o în ultimele luni. Interesant este și faptul că Daniela Marin nu poartă doliu, fosta doamnă Pascu venind îmbrăcată într-o bluză de culoare verde-închis.

Deși erau divorțați de mai bine de șase ani, Gyuri Pascu s-a stins chiar în casa Danielei Marin în zorii zilei de 26 septembrie, în urma unui infarct miocardic.

În martie 2010, după un mariaj care a durat 17 ani, Ioan Gyuri Pascu şi scriitoarea Daniela Maria Marin au semnat desfacerea căsătoriei la Judecătoria sectorului 3. Cei doi se luaseră în 1993, şi-au deschis apoi prima casă de discuri independentă din ţară, “Import Service Tempo”, iar din banii câştigaţi şi-au ridicat o vilă cochetă estimată la 350.000 de euro. După divorţ, artistul a decis să se mute cu chirie, lăsându-le fiicei şi fostei sale soţii casa respectivă, unde, de altfel, s-a şi produs infarctul care l-a smuls fulgerător dintre cei vii pe Gyuri, în zorii zilei de luni. Daniela şi Gyuri rămăseseră în relaţii apropiate până în ultima clipă.

Gyuri şi fosta soţie îşi vorbeau în fiecare zi, se ajutău reciproc şi se întâlneau adesea. De asemenea, pe fiica lor, Iarina, actorul o putea vedea oricând dorea.

“De Ajun a fost fetiţă mea pe la mine, de Revelion am fost şi eu vreo două ore pe la ele. Nu mai locuim împreună, dar ne întâlnim când vrem. Când avem timp. Nu există restricţii de genul asta. Chiar azi am vorbit la telefon cu ea, duminică am fost la film. Ne întâlnim, vorbim”, povestea artistul la câțiva ani după divorț.

O investigație jurnalistă publicată pe tolo.ro dezvăluia, la scurt timp după moartea lui Gyuri Pascu, că artistul credea în puterile supranaturale ale unei secte, așa numitul cult Dang, considerat periculos în Europa.

Fosta soție a lui Gyuri Pascu căpătase ”darul vindecării de la însuși maestrul Dang”, liderul acestei mișcări spirituale, Daniela Marin ajungând cu timpul un fel de preoteasă a acestui cult al cărui principal finanțator, în România, era regretatul artist.

”Conform ideilor lor, să te duci la doctori e pierdere de vreme pentru că tot ce pot vindeca doctorii e corpul fizic, pe când prin practicile cultului vindeci toate corpurile astrale până la nivelul 7. Secta pretinde că a fondat o medicină alternativă autosuficientă, care pe nivelul 2 al inițierii poate vindeca Alzheimer și cancer, iar pe nivelul 3 al treptelor iluminării pot diagnostica SIDA și suferințele psihice. Ținta supremă este nemurirea”, explica un prietenul de-al lui Gyuri Pascu pentru jurnaliştii coordonaţi de Cătălin Tolontan.