Evenimentul Zilei > Actualitate > Guvernul Orban reînvie un oraș „mort” de 30 de ani. News Alert
Guvernul Orban reînvie un oraș „mort” de 30 de ani. News Alert

Guvernul Orban reînvie un oraș „mort” de 30 de ani. News Alert

Unul dintre orașele importante de pe Dunăre va fi ajutat de Guvernul Orban să se relanseze. Ionel Dancă a dezvăluit că peste 70 de milioane de euro vor fi investite în proiecte de infrastructură pentru extinderea portului Calafat.

Guvernul a adoptat o hotărâre privind investiţii de 70 milioane de lei din fonduri europene pentru extinderea infrastructurii portului Calafat, a anunţat, vineri, şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

„A fost adoptat proiectul de hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru extinderea infrastructurii portului Calafat, un proiect important pentru judeţul Dolj, dar şi pentru ceea ce înseamnă navigabilitatea Dunării şi potenţialul economic al Dunării.

Prin acest proiect sunt avute în vedere investiţii în valoare de aproximativ 70 de milioane lei, pentru o perioadă de 30 de luni, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. Sunt fonduri europene care vor fi alocate pentru extinderea infrastructurii portului Calafat”, a mai precizat Ionel Dancă, la Palatul Victoria.

Potrivit acestuia, în şedinţa de Guvern de joi, au fost adoptate şi două hotărâri referitoare la lucrări de infrastructură la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova şi pentru lucrări de intervenţie la Cazarma 807 din acest municipiu.

„Un alt obiectiv de investiţii în Craiova este proiectul de hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici la lucrările de infrastructură necesare funcţionării Colegiului Naţional Militar ‘Tudor Vladimirescu, în sumă de 144 de milioane lei şi, asociat acestui obiectiv de investiţii, a fost adoptată o altă hotărâre de Guvern pentru lucrări de intervenţie la pavilioane şi reţele de utilităţi în Cazarma 807 Craiova, în valoare de 59 de milioane lei”, a explicat Dancă.

Ce spune Dancă despre restricțiile anunțate de Orban și Iohannis?

Într-o postare pe Facebook, Ionel Dancă face referire la adoptarea noilor restricții pe care Guvernul urmează să le adopte în contextul în care numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a ajuns la aproape 10.000 în 24 de ore. Dancă, el însuși candidat pentru un post de deputat, îi laudă pe Klaus Iohanis și pe Ludovic Orban.

„Suntem la câteva ore înaintea uneia dintre cele mai importante campanii electorale pentru România din ultimii 30 ani. Cu toate acestea, cei mai importanți lideri politici ai României din acest moment, Klaus Iohannis și Ludovic Orban, au arătat adevărata lor dimensiune de oameni de stat și au decis adoptarea unor măsuri severe de limitare a răspândirii epidemiei de Coronavirus, înainte de orice alt calcul politic”, a scris Ionel Dancă în postarea sa.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: