Evenimentul Zilei > Politica > Guvernul din România „se spală pe mâini”. Acord cu dedicație pentru vaccinul anti-COVID
Guvernul din România „se spală pe mâini”. Acord cu dedicație pentru vaccinul anti-COVID

Guvernul din România „se spală pe mâini”. Acord cu dedicație pentru vaccinul anti-COVID

Executivul din România a exonerat producătorul vaccinurilor andi-Covid de orice răspundere ulterioară, susține Titus Corlățeanu.

Marți seară, la România TV, Titus Corlățean, candidat PSD pe lista pentru Senat în județul Dâmbovița, a declarat că Guvernele statelor membre UE au exonerat producătorul vaccinurilor andi-Covid de orice răspundere ulterioară.

„Această negociere a statelor membre, încă din august, care oferă… nu contează numele companiei farmaceutice care produce vaccinul, exonerarea de orice fel de răspundere în caz că viața oamenilor va fi pusă în pericol pentru greșeli în gestionarea producerii, distribuirii și aplicării acestui vaccin.

Eu întreb foarte serios și public: Guvernul României a avut mandat, care este mandatul și dacă știe să respecte legea care spune în România că mandatele la Consiliul Ministerial trebuie să treacă prin Parlament și că Parlamentul controlează aceste mandate”, a spus Titus Corlățean.

Industria farmaceutică face foarte mulți bani

„În numele cui, Guvernul a dat acordul pentru a exonera o companie farmaceutică de orice fel de răspundere în cazul în care acest vaccin produs, nu știu de cine, ar putea să genereze efecte dăunătoare?

România putea să exprime anumite elemente de poziție, să ceară elemente suplimentare, să spună nu se poate să exonerezi pur și simplu, pentru că aici vorbim de o miză de sănătate importantă. În egală măsură vorbim de foarte mulți bani, de sume uriașe de bani, iar industria farmaceutică face foarte mulți bani”, a declarat Titus Corlățean.

Ionel Dancă: Mi se pare foarte periculos ceea ce se întâmplă în emisiune dvs.

După aceste acuzații, Ionel Dancă, șeful cancelariei prim-ministrului,  i-a cerut moderatorului să intervină.

„Mi se pare foarte periculos ceea ce se întâmplă în emisiunea dumneavoastră. Ar trebui să interveniți atunci când se vorbește despre asemenea subiecte sensibile.

Dumneavoastră, cu tot respectul, aveți obligația în calitate de moderator să moderați luările de poziție cu privire la teme sensibile. În momentul de față, vaccinarea este un subiect extrem de sensibil și trebuie cât mai multă informare.

Domnul Astărăstoae este de meserie legist. Eu aș fi foarte interesat să ascult opiniile medicilor care sunt specialiști în infecțioase și epidemiologie”, a spus Ionel Dancă.

„Sunt aici să moderez, nu să cenzurez”, a spus moderatorul.