Evenimentul Zilei > International > Gripa aviară este mortală. Un băiat de 11 ani din India a murit după ce a contractat infecția
Gripa aviară este mortală. Un băiat de 11 ani din India a murit după ce a contractat infecția

Gripa aviară este mortală. Un băiat de 11 ani din India a murit după ce a contractat infecția

Primul caz mortal de gripă aviară, raportat în rândul cetățenilor din India. Autoritățile au intrat în alertă. Echipe medicale, medici și mai multe comunități sunt monitorizate de autorități.

Un nou pericol amenință a doua cea mai populată țară din lume. Pe lângă faptul că se luptă cu amploarea coronavirusului, autoritățile indiene au raportat primul caz mortal de gripă aviară la un băiat în vârstă de 11 ani. Situația a alarmat oamenii legii, care au început urmărirea persoanelor care au intrat în contact cu victima.

Primul caz mortal de gripă aviară în India. Victima, un băiat de 11 ani

Autoritățile din India au emis un comunicat, miercuri, prin care anunță decesul unui tânăr de 11 ani, victimă al gripei aviare din tulpina H5N1. Acesta este primul caz mortal raportat în acest sens în India.

Băiatul a fost internat în Institutul de Ştiinţe Medicale All India din New Delhi pe data de 2 iulie și a decedat marți, 20 iulie, după ce toate organele i-au cedat, potrivit comunicatului guvernamental.

Oamenii legii au dispus monitorizarea tuturor persoanelor care au intrat în contact cu victima. Membrii familiei se află în izolare, potrivit ultimelor informații. Situația a alarmat autoritățile, care au decis să carantineze și cadrele medicale, precum și echipajul din sănătate care a tratat pacientul.

Alertă în India. Se intensifică monitorizările

În urma efectuării mai multor cercetări, autoritățile au concluzionat că în statul de origina al tânărului, Haryana, situat în nordul Indiei, nu a fost depistat niciun caz de gripă aviară. Cu toate acestea, monitorizările s-au intensificat, iar autoritățile urmăresc îndeaproape ceea ce poate fi o eventuală răspândire a tulpinii care poate fi mortală.

În India au fost identificate șase focare de gripă aviară la păsările de curte, în ultimii 20 de ani. În fiecare caz în parte, autoritățile au demarat controale și au ținut sub control răspândirea virusului. Până la acest caz, în India nu a fost raportat niciodată un deces uman pe fondul infectării cu gripă aviară, conform Reuters.