Exclusiv. Fața nevăzută a iadului din India. Drama orfanilor pe care nimeni nu îi vrea

Exclusiv. Fața nevăzută a iadului din India. Drama orfanilor pe care nimeni nu îi vrea

Tragedia din India continuă să îmbrace dimensiuni halucinante și să șocheze o lume întreagă. Evenimentul zilei a stat de vorbă cu o româncă ce locuiește în India și care ne-a dezvăluit care este soarta copiilor orfani, de nimeni doriți.

Mii de oameni mor în fiecare zi, iar alte câteva sute de mii sunt depistați ca fiind infectați cu COVID-19, varianta locală. Adică acea mutație indiană a coronavirusului care a îngrozit planeta.

În spatele acestor cifre uluitoare, din ce în ce mai mari de la o zi alta - despre care specialiștii indieni spun că sunt doar drumul către alte și alte valuri de infectări ce vor lovi această țară -, stau destinele a zeci de mii de copii orfani. Suflete abandonate în mijlocul unui coșmar, al unui iad în care incinerările stradale colective au ajuns să fie parte dintr-un cotidian apocaliptic.

Evenimentul zilei a stat de vorbă cu o româncă ce locuiește în India și care ne-a dezvăluit care este soarta acestor copii de nimeni doriți.

Ne puteți urmări și pe Google News

În India se moare, zilnic, cu miile. Ca în vremuri de război!

De mai bine de două luni, în India se moare ca în vremuri de război. Cu miile în fiecare zi! Fără acces la medicamentele al căror preț a crescut și de zece ori, la oxigenul vital care se vinde pe piața neagră cu peste 10.000 de rupii butelia, fără posibilitatea de a junge la un spital, măcar pentru un control sumar, oamenii pier. Tineri, bătrâni sau copii. Femei și bărbați. Cad pe stradă, din picioare! Firește, majoritatea covârșitoare a victimelor virusului ucigaș o reprezntă oamenii săraci și foarte săraci, care abia dacă au ce să pună pe masă și care viețuiesc, cum numai ei știu, la periferia societății.

Tragedia dintr-un stat cu o populație cât a Braziliei

Acum, unul dintre epicentrele nenorocirii care a lovit India este Utar Pradesh, unul dintre cele mai sărace și mai aglomarate state. O provincie așezată în nordul țării mari cât un continent unde trăiesc, într-o sărăcie lucie, peste 200.000.000 de oameni. Adică aproape câți locuitori are Brazilia! Aici, povestesc sursele Evenimentului zilei, moartea a lovit și mai crunt după ce autoritățile locale au organizat alegeri locale, scrutin la care au delegat ca observatori la procesul de votare foarte mulți profesori. Lipsa unei educații sanitare, încălcarea tuturor normelor de distanțare fizică - aproape imposibil de respectat din cauza aglomerației cotidiene -, au dus la un val de morți care a făcut victime printre profesori.

Exclusiv. Mărturie din infernul indian: incinerări colective stradale și specula pentru supraviețuire

Mărturie din infernul indian: incinerări colective stradale și specula pentru supraviețuire

”Au murit mulți profesori tineri, observatori la alegerile locale”

Utah Pradesh este unul din cele mai sărace și aglomerate state ale Indiei, așa că nimeni nu a putut să respecte măsurile de distanțare și igienă și, ca rezultat, au murit din cauza COVID-ului foarte mulți profesori tineri. Oameni din clasa medie, cu vârste cuprinse între 25-45 ani, care erau singurii întreținători ai familiei lor extinse. Chiar și așa, în situația în care oamenii nu mai au din ce să trăiască după ce singurul salariat din casă a murit, autoritățile au refuzat până acum să ofere familiilor îndoliate vreo compensație pentru aceste pierderi”, ne-a dezvăluit Nicoleta, care locuiește în India de aproape 15 ani.

Tragedia este cu atât mai mare cu cât virusul ucigaș a lovit de mai multe ori în aceeași familie. Copii de doar câțiva anișori sau chiar bebeluși au rămas astfel orfani, iar viitorul lor este acum unul sumbru. Pentru că nimeni nu știe ce se va întâmpla cu acești copilași rămași, dintr-o dată, ai nimănui. Și asta pentru că nici o autoritate a statului nu își asumă responsabilitatea să-i ia în adopție. Pentru că în casele în care au locuit cu familia extinsă nu vor mai putea sta atâta vreme cât tatăl care plătea chiria - singurul salariat al familiei -, a murit.

 ”Cine știe ce se va întâmpla cu acești orfani al căror număr e uriaș”

”Tragedia este că sunt foarte multe familii în care copiii au rămas orfani de ambii părinți și nimeni nu vrea sa-i ia și să aibă grijă de ei. Fie că cei care i-ar putea lua în îngrijire se tem pentru viața lor din cauza stigmatului asociat copiilor în urma  morții de coronavirus a părinților lor. Fie că nu vor, pur și simplu, să-și asume responsabilitatea creșterii lor.

Acești copii locuiau cu părinții, cu bunicii și cu frații lor în camere închiriate, de multe ori insalubre, și acum, după moartea unicului întreținător al familiei extinse, vor fi nevoiți să părăsească și aceste  locuințe. Pentru că nimeni nu mai are posibilitatea de a achita chiria. Iar bătrânii nu primesc pensie de nici un fel in India, de aceea locuiesc cu cei mai tineri. Să fie întreținuți până la sfârșitul zilelor. Cine știe ce se va întâmpla cu acești orfani ajunși pe stadă, al căror număr e uriaș în India. Utah Pradesh e doar un trist exemplu care demonstrează tragedia de aici”, ne-a mai spus Nicoleta.

În plină pandemie, grandios proiect imobiliar guvernamental

În tot acest peisaj lugubru, cu incinerări colective stradale, ritualuri în care victimele COVID-19 sunt arse pe ruguri improvizate, un popor întreg ce numără peste 1.300.000.000 de suflete, așteaptă ajutor. De oriunde ar veni. Însă, presa locală acreditează ideea că ajutoarele umanitare primite de India, inclusiv din România care a trimis materiale sanitare, ar fi blocate în vămi. Sau că, pur și simplu, s-ar fi ”evaporat”.

Este ceva şi mai grav decât clasica tulpină indiană

Poporul indian moare sub loviturile năprasnice ale virusului mutant, iar autoritățile guvernamentale nu numai că nu găsesc soluții să ajute poporul, dar au decis să ridice din temelii o nouă clădire a Parlamentului și o nouă reședință a primului ministru. Un proiect imobiliar uriaș care înghite aproape două miliarde de dolari și care nu a fost oprit nici măcar o clipă! Ba chiar acest complex guvernamental ce se va întinde pe o suprafață echivalentă cu cea a 50 de terenuri de fotbal, are și un termen de finalizare: luna decembrie a nului 2022.

”Cele vechi (n.r. clădirile) au fost puse la pământ, iar acum se muncește la construcția celor noi. Asta în plină pandemie, când o țară moare, când orfanii rămân pe drumuri, la voia destinului”, a mai spus Nicoleta.