Protestul este organizat deoarece Guvernul nu a aplicat sau a aplicat defectuos şi lent planul de măsuri anticriză stabilit cu partenerii sociali în februarie.

Deşi Guvernul a preluat propunerea sindicaliştilor de a sprijini producţia de îngrăşăminte chimice şi de a menţine locurile de munca, acest lucru nu s-a întâmplat, iar unele unităţi şi-au închis porţile sau şi-au întrerupt activitiatea, susţin sindicaliştii.

Sindicaliştii au protestat la Timişoara

Peste 100 de sindicalişti afiliaţi la Cartel Alfa au pichetat astăzi Prefectura Timiş, nemulţumiţi de măsurile anticriză ale Guvernului Boc. Cei 60 de ceferiştii prezenţi la acţiunea de protest au cerut plata la timp a salariilor din sistemul feroviar şi ajutoare de stat, care să le menţină locurile de muncă.

Ştefan Gogoşanu, preşedintele filialei Timiş a Cartel Alfa, a precizat că „nemulţumirile sunt legate de felul în care s-a gestionat criza economică şi că nu s-au creat locuri de muncă. Noi doar încercăm să tragem un semnal de alarmă”.

Prefectul de Timiş, Mircea Băcală, s-a întâlnit cu reprezentanţii sindicaliştilor şi a promis că va transmite la Bucureşti revendicările lor. (Georgeta Petrovici)

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 13.15

CITIŢI ŞI:


Capitala, blocată de proteste şi revendicări

Ceferiştii au încetat greva